Sprogimas

Aptarė pramonės parko steigimo ir rajono kelių būklės klausimus

 

Balandžio 14 d. Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius kartu su Seimo nare Laima Nagiene lankėsi Seime ir VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija. Aptarti pramonės parko steigimo ir rajono kelių klausimai.

Susitikime su Ekonomikos ir inovacijų viceministre Jovita Neliupšiene aptartos pramonės parko steigimo galimybės rajone. Meras informavo, kad didžioji dalis parkui numatytos teritorijos jau įsigyta – reikia paruošti infrastruktūrą: atvesti dujotiekį, elektros tinklus, atvesti geležinkelio atšaką ir kt.

Viceministrės teigimu, vienas iš finansavimo šaltinių – Teisingos pertvarkos fondas. Ministerija yra numačiusi dar vieną finansavimo priemonę infrastruktūrai vystyti. Sulaukta pasiūlymo dėl valstybei svarbaus objekto statuso suteikimo planuojamam parkui teikti prašymą Vyriausybei ir ministerijai.

J. Neliupšienė patikino – ministerija suinteresuota, jog pramonės parkas būtų steigiamas numatytoje rajono teritorijoje šalia AB „ORLEN Lietuva“.

Valstybei svarbaus statuso suteikimas gali užtrukti iki šių metų pabaigos.

Su Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovu Remigijumi Lipkevičiumi aptarti kai kurių rajono kelių infrastruktūros klausimai. Sutarta rengti galimybių studiją dėl Troškučių aplinkkelio statybos. Kalbėta apie galimybes gauti finansavimą dviračių takams rajone įrengti, dėl žiedo Skuodo ir Ventos gatvių sankryžoje, kelio Pikeliai–Lūšė asfaltavimo ir kt.

Mazeikiai.lt nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode