Parama dėkojame




Žemaičių dailės muziejuje veikia Romualdo Inčirausko metalo plastikos darbų paroda „Iš garažo“

 Romualdo Inčirausko metalo plastikos darbų parodos pavadinimas „Iš garažo“ pilnas žaismės ir klausimų – o kaip menas susietas su garažu? Autorius pats provokuoja ir pats paaiškina netikėtą parodos koncepciją: „Savaime suprantama, kad garažas – vieta automobiliui ir jį „aptarnaujantiems“ rakandams laikyti, bet anaiptol ne meno kūriniams. Pastarieji, kai neeksponuojami parodose, saugomi muziejų ar dailės fondų saugyklose. Tačiau kartais atsitinka ir taip, kad tarp parodų, kai jiems, šiuo atveju skulptūroms ir kitiems objektams, tenka kurį laiką apsigyventi garaže, „nuskriaudžiant“ automobilį ir su širdgėla paliekant jį lauke kęsti žiemos šalčius ar šlapdribą… Taigi, nenorėdamas skriausti automobilio, įsiprašiau priglaudžiamas ir mielai buvau priimtas į Mykolo Oginskio rūmuose įsikūrusį Žemaičių dailės muziejų“.

Romualdas Inčirauskas – vienas talentingiausių Lietuvos skulptorių, meistriškai valdantis tvirto metalo ir aštrios minties pasaulį, mokantis juos sulieti į originalią meninę jungtį.

R. Inčirauskas baigė Telšių taikomosios dailės technikumą, studijavo metalo plastiką Estijos dailės institute. Gyvena ir kuria Telšiuose. Jo dėka šis miestas gali didžiuotis turintis unikalius meninius akcentus, primenančius jo turiningą, kartais skausmingą, istoriją. Nuo 1979 metų dėsto Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakultete. Nuo 1998-ųjų yra docentas, nuo 2010 metų – profesorius.

Paroda Žemaičių dailės muziejuje (Parko g. 1, Plungė) veiks iki 2017 m. sausio 6 d.

Danutė Einikienė, Žemaičių dailės muziejaus vyr. rinkinių saugotoja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode