Sprogimas

Buvusius Žagarės gyventojus bylos lentelės ant namų sienų

 

Šimtą Žagarės namų nuo šiol žymi lentelės, lietuvių ir anglų kalbomis informuojančios, kokios žinomos asmenybės gyveno ir kas tuose namuose vyko XIX ir XX amžių sandūroje, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Miestu vadinama, bet šiuo metu ir pusantro tūkstančio gyventojų jau neturinti Joniškio rajone esanti Žagarė ėmėsi iniciatyvos įamžinti savo istoriją, bylojančią, kad XIX amžiaus pabaigoje ir XX amžiaus pradžioje čia buvo beveik 18 tūkst. gyventojų. Pagal gyventojų skaičių Žagarė tuomet buvo šeštas Lietuvos miestas.

Žagarės regioninio parko kraštotvarkininkė Giedrė Rakštienė pasakojo, kad idėja įamžinti šio miesto praeitį kilo sužinojus, jog daugiau nei prieš 100 metų Žagarėje būta 820 amatininkų: „Šį stulbinamą faktą aptikau Romualdos Vaitkienės knygoje, Amatų metai. Žagarė" ir nusprendžiau, jog tai galima papasakoti pritvirtinus prie pastatų informacines lenteles, kad žmonės žinotų, kas juose gyveno ir kokiu amatu vertėsi“.

Vilnius, spalio 22 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode