Sprogimas

Turizmas – galimybė patirti kažką daugiau

Mažeikių muziejuje atidaryta paroda „Iš kelionių sugrįžus“, skirta Pasaulinei turizmo dienai. Jos organizatoriai – Mažeikių muziejus ir Mažeikių turistų klubas – pasistengė, kad parodų salės ekspozicija, nors ir kukliai, bet tinkamai reprezentuotų rajono turizmo entuziastus ir į parodos atidarymą pritrauktų gausų būrį žmonių.

Parodą pristatė viena iš jos iniciatorių, pati su šeima jau seniai pamėgusi šią aktyvaus laisvalaikio ir turiningo poilsio formą, muziejininkė Aldona Butkuvienė.

Iš kelių dalių

Šios parodos ekspozicija sudaryta iš kelių sudėtinių dalių – tai fotoparodos „Iš kelionių sugrįžus“, „Antilopės kanjonas“, „Islandija – šalis, į kurią norisi sugrįžti...“, „Nepalas“, „Šri Lanka“, ženkliukų kolekcija turistine tematika, turizmo priemonės bei technika ir pan. Apie savo keliones, subtilybes, patirtį ir įspūdžius įdomiai papasakojo Stanislava ir Aleksas Kateivos, Kęstutis Cydzikas, Turistų klubo vadovė Gražina Tamašauskaitė. Visiems susirinkusiems gražių žodžių negailėjo Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centro vadovė Jolanta Gintalienė, Turistų klubo įkūrėjas Eugenijus Butkus.

Daug keliauja

A. Kateiva prisiminė, kad jo pirma tolima kelionė, dar būnant studentu, buvo 1969 m. Altajuje, kai dar nebuvo jokių mobiliųjų telefonų ir interneto. Vienintelis orientyras – nelabai tikslus žemėlapis ir intuicija, o veiklą pradėjus Turistų klubui, jo nariai aplankė Islandiją, Eigerį, Šveicariją, Kazbeką, Monblaną, Indiją ir kitas egzotiškas šalis, dviračiais keliavo po Vokietiją, Švediją, Suomiją ir pan.

S. Kateivienė, tarytum reziumuodama šio jaukaus renginio tikslus, sakė: „Gražu ir mūsų krašte, bet šiame gyvenime norisi patirti kažką daugiau, todėl mes ir keliaujame. Džiugu, kad vis daugiau žmonių pamėgsta turizmą.“

Minės jubiliejų

Mažeikių turistų klubas buvo įkurtas 1977 m. sausio 17 d., o tai reiškia, kad jau visai netrukus klubas švęs savo 40-ties veiklos metų jubiliejų.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode