Parama dėkojame




Festivalio atidaryme – pasaulinio lygio orkestras

Rugsėjo 12-osios pavakarę Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro didžioji salė vos sutalpino gausiai į koncertą susirinkusią publiką. Atidarytas X tarptautinis meno festivalis „Mažeikiai 2016“. Į jį pakviestas Baltijos šalių kamerinis orkestras ,,Kremerata Baltica“, kurio meno vadovas ir solistas Gidonas Kremeris. Kartu su orkestru kaip solistai pasirodė ir dabartinis festivalio meno vadovas, pakeitęs išėjusį anapilin a. a. profesorių Saulių Sondeckį, Džeraldas Bidva bei ypač publiką sužavėjęs savo meistriškumu Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos akordeonininkas virtuozas Jonas Vozbutas.

Prieš koncertą aikštėje prie Savivaldybės kultūros centro Mažeikių šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas pašventino naują Kultūro centro emblemą, su Festivalio pradžia sveikino meras A. Tenys, perskaitytas ir LR Seimo nario Kęstutis Bartkevičiaus sveikinimas, mintimis dalijosi Kultūros centro direktorius Raimundas Radavičius. naująją emblemą pašventino parapijos klebonas.us., naująją emblemą pašventino parapijos klebonas.
Festivalį pradėjo Baltijos šalių kamerinis orkestras "Kremerata Baltica". Su juo koncertavo ir jaunasis akordenistas Jonas Vozbutas iš Mažeikių. Koncertavęs kamerinis orkestras buvo sutiktas audringais plojimais, o pasibaigus koncertui publika vis kvietė ir kvietė į sceną jo meno vadovą ir solistą Gidoną Kremerį...
Puiki pradžia.

Kultūros centro fojė – fotomenininko Jono Strazdausko paroda „Profesorių Saulių Sondeckį prisimenant“.  

Išsamias publikacijas festivalio tema galima rasti rugsėjo 9 bei 13 d. „Būde žemaičių“ ir portale www.budas.lt.

Budas.lt

Nuotraukos Birutės ŠNEIDERAITIENĖS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode