Parama dėkojame




Sprogimas

Sporto taryboje – rekomendacija finansuoti

Praėjusią savaitę vykusiame Mažeikių rajono savivaldybės sporto tarybos posėdyje aptartas kitų metų sporto renginių planas, išklausyta Mažeikių sporto mokyklos informacija dėl lėšų, taip pat dėl finansinės paramos sporto klubams. Daugiausia diskutuota dėl lėšų Sporto mokyklai ir Mažeikių krepšinio klubui „Mažeikiai“.

Numatė renginius

      Sporto tarybos pirmininkės, Mažeikių rajono vicemerės Sigutės Bernotienės teigimu, mažeikiškiai pageidauja daugiau masinių sporto renginių, švenčių, tad reikėtų didesnį dėmesį atkreipti į tradicinius ir naujus renginius, kurie galėtų būti masiškesni ir labiau matomi: „Siūlyčiau keletą renginių, kurie būtų nuo Sporto tarybos, ir tada galėtume kreiptis į nevyriausybininkus ir kitas organizacijas, kad jie įtrauktų į savo 2017 m. planus. Ruduo pakankamai gražus, būdavo organizuojami bėgimai, krosai, tai šį rudenį turime draugystę su Ežere, galėtume įtraukti į planą bėgimą Mažeikiai–Ežerė–Mažeikiai. Jis bus rugsėjo 18 d. Šį renginį galėtume įtraukti į kitų metų planą ir padaryti jį tradicinį. Praėjusiais metais Sporto mokykla organizavo renginį su mokinukais, bet jį per vėlai padarėme, reikėtų jį daryti anksčiau, gegužės mėnesio pabaigoje, kol dar yra mokiniai.“

      Taip pat vicemerė įvardino sporto šventę, skirtą Mindaugo karūnavimo dienai, vykstančią paplūdimyje, siūlė Vasario 16-ąją paminėti Vasario 16-osios gatvėje, surengti judrųjį renginį, o vėliau persikelti į Mažeikių kultūros centrą, kur įteikiamos nominacijos. Šiai idėjai pritarė ir Sporto tarybos nariai.

      Buvo siūloma rengti neįgaliųjų sporto šventę, taip pat Renave būtų galima organizuoti kažkokį renginį kartu su Renavo bendruomenės „Žibučių“ švente, gal šeimų sporto šventę ar kažką panašaus. Siūlyta Vaikų gynimo dieną paminėti surengiant sporto šventę darželinukams ir pradinukams. Tai būtų paskutinę mokslo metų dieną. Taip pat balandžio mėnesį Sporto mokykla organizuoja bėgimą. Pasak S. Bernotienės, tas bėgimas galėtų būti mero taurei laimėti.

Reikia papildomų lėšų

      Kalbėdamas apie Sporto mokyklos padėtį, Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus akcentavo, jog mokyklai reikalingos papildomos lėšos, nes Sporto mokyklos patalpomis, stadionu ir kitu turtu naudojasi sporto klubai, vyksta rajoniniai renginiai, o už elektrą ir vandenį bei kitus patarnavimus tenka mokėti pačiai mokyklai.

      Pasak Sporto mokyklos direktoriaus Algirdo Pocevičiaus, veiklai, tiesiogiai nesusijusiai su Sporto mokykla, stadione per šių metų pirmąjį pusmetį elektros energijos sunaudota už 569,84 Eur, vandens – už 65,88 Eur. Vyrų krepšinio komanda „Mažeikiai“ vandens per 7 mėnesius išnaudojo už 384,30 Eur, elektros – už 214,20 Eur, be to, tas pats klubas skolingas už salę už dvejus metus. Taip pat vyksta rajono vyrų krepšinio pirmenybės, dalyvauja 10 komandų – 120 žmonių. Šioms pirmenybėms sunaudota vandens už 1054,08 Eur.

      Mokyklos direktorius teigė, jog kainuoja ir mokinių mokymas plaukti, jei numatoma vežti vaikus į baseiną, kaip buvo daroma praėjusiais metais. Pasak Švietimo skyriaus vedėjo, vyko akcijos „Išmokykim antroką plaukti“, „Išmokykim trečioką plaukti“ ir buvo vežami vaikai iš visų mokyklų. Šiemet taip pat planuojama tai daryti, bet reikia papildomų lėšų.

      Pasak S. Bernotienės, kyla klausimas, ar reikia vaikus mokyti plaukti: „Manome, kad reikia, tad mes, kaip rekomendacinio pobūdžio taryba, rekomenduojame, kad reikia skirti lėšų, o Savivaldybės reikalas jų rasti.“

      Taip pat spręstas klausimas dėl dirbtinės ir natūralios dangos aikščių nuomos kainos. Sporto tarybos sprendimu, pritarus Kainų komisijai, bus teikiama Tarybai.

Turi sumokėti skolas

      Sporto tarybos pirmininkė informavo, kad spalio mėnesį skelbiamas konkursas dėl dalinio finansavimo klubams kitiems metams, ir prašė, kad paraiškos būtų sutvarkytos protingai. Taip pat kreipėsi į tarybos narius su prašymu kreiptis į Savivaldybės administraciją su siūlymu ar prašymu, kad tikslinant biudžetą būtų numatytos lėšos sporto klubui Mažeikių „Mažeikiai“ atskira eilute tikslinei paskirčiai: „Pakeitimuose buvome įrašę, kad profesionaliajam sportui atsirastų atskira eilutė ir pinigai nebūtų imami iš sporto klubų.“

      Pasak tarybos nario Vyganto Povilo Ostrauskio, kad būtų išlaikyta komanda, reikia pinigų pradėti, o paskui užbaigti sezoną: „Jeigu „ORLEN Lietuva“ laikysis savo pažado skirti paramą sporto klubams, tada iš tų lėšų paremtume sporto klubus, o profesionalų sporto klubus finansuoti tiesiogiai iš biudžeto, nes „ORLEN Lietuva“ nenori finansuoti profesionalų. Tada galima prašyti skirti 50 tūkst. eurų „Mažeikiams“, įskaitant ir jų skolų grąžinimą. Tiek prašė krepšinio klubas 2016 metams.“

      Sporto tarybos nariams kilo klausimų, ar krepšinio klubas teikia ataskaitas, kur išleidžia pinigus. Pasak V. P. Ostrauskio, klubas samdo auditorius ir auditas atliekamas, viskas skaidru.

      Sporto taryba vienbalsiai pritarė rekomenduoti Savivaldybės administracijai skirti 50 tūkst. eurų paramą Mažeikių „Mažeikių“ krepšinio klubui 2016 metams.                     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode