Parama dėkojame




Sprogimas

Kūrėjai susirinko į 22-ajį tapybos plenerą „Nidos ekspresija“

Šiuo metu Neringoje vyksta XXII tarptautinis tapybos pleneras „Nidos ekspresija“, skirtas ekspresionistinėms „BRÜCKE“ (1905-1913) kartos tradicijoms tęsti. Iki rugsėjo 15-osios pleneras vyks Nidoje, o vėliau persikels į Preilą, kur tęsis iki rugsėjo 24-osios.

Anot plenero organizatorių, projektas skirtas tęsti dvidešimto amžiaus pradžią siekiančias „Brücke“ manifesto-programos idėjas – burtis ir kurti kartu, tiesiant kūrybinius tiltus ir po Neringos dangumi apjungiant skirtingus plenerus.

Šiais metais vykstančiame plenere dalyvauja per 30 kūrėjų – aštuoniolika iš Lietuvos, aštuoni iš Armėnijos, keturi iš Lenkijos ir po vieną dalyvį iš Indijos, Serbijos, Rusijos, Baltarusijos ir Vokietijos.

Plenero dalyvių užduotis – Nidoje nutapyti mažiausiai dvi drobes, viena iš jų bus dovanojama tapytoją parėmusiam kurorto verslininkui. Plenero metu rengiami kūrybiniai vakarai, šiais metais numatyti – lietuvių, slaviškasis ir Armėnijos. Tapybos kūriniai gimę per dvidešimt dvejus plenero „Nidos ekspresija“ egzistavimo metus nuo rugsėjo 10-osios eksponuojami Liudviko Rėzos kultūros centre Juodkrantėje.

Jau rugsėjo 14-ąją, trečiadienį, 17 val. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ vyks šių metų plenero darbų pristatymas. Prieš parodą 15 val. Neringos savivaldybės salėje I aukšte vyks Gedimino Beržinio ir Linos Pčelincevaitės sukurto filmo „Nidos tiltai: Nida-Krokuva 2015” peržiūra.

Renginio organizatorius – Nidos menininkų asociacija „Tiltas“.

Neringos savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode