Parama dėkojame




Seda ir vėl pražydo jurginais

Šeštadienį Sedoje vyko tradicinė šventė „Sedos jurginas“, kurios metu vyko kompozicijų iš jurginų kūrimas, pastarųjų paroda, pramoginė paskaita „Vyno gimimas. Inovacijos vyno ir maisto pasaulyje“. Koncertavo įvairūs kolektyvai iš Sedos ir aplinkinių rajonų.

 

Kūrė kompozicijas

Visą Sedos Antano Baranausko aikštę, kur vyko šventė, papuošė jurginų kompozicijos bei šiaudinės skulptūros, taip pat papuoštos jurginų žiedais. Kompozicijas kūrė sediškių, Dagių bendruomenės ir kitos. Plungės rajono Šarnelės bendruomenė sukūrė Lietuvos vaizdą, iš Alsėdžių atvežta visa šiaudinių gyvulių „ferma“, kur buvo ir arklys, ir kiaulė su paršiukais, ir gaidys, ir kiti gyvūnai, kuriuos žiedais puošė visi norintys. Už sukurtas kompozicijas bendruomenėms dėkojo Sedos kultūros centro direktorius Gintautas Griškėnas ir jurginų augintojai, šventės iniciatoriai Irena ir Vaclovas Akavickai.

G. Griškėnas priminė, kad praėjusiais metais gėlių kompozicija „Žiedų žiedas“ buvo sukurta iš 39 687 jurginų žiedų, kuri pripažinta rekordine. Kultūros centro direktoriui ir I. Ir V. Akavickams įteikti Lietuvos rekordo diplomai.

Dėkojo už grožį

Renginio dalyvius sveikino vicemerė Irena Macijauskienė, dėkojo šventės sumanytojams ir organizatoriams už kuriamą grožį ir Mažeikių krašto garsinimą. Susirinkusiuosius taip pat sveikino ir gražios šventės linkėjo Sedos seniūnijos seniūnas Algirdas Grinkevičius ir kiti garbūs svečiai.

Linksmino meno kolektyvai

Šventėje koncertavo liaudiškos kapelos „Bartuva“, „Virventa“, „Linksmuolee“,folkloro kolektyvai „Rėmolee“, „Rėmoliokaa“, „Sedos romansai“, orkestras „Griaustinis“ su „Saulės“ šokėjomis, „Mitrulio“ šokėjos ir „Edas“ šokėjai, grupė „Antena“, taip pat dainininkas Lauris Reiniks iš Latvijos. Šventės dalyvius sveikino baikerių klubas „Ašvėne MCC“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode