Marcinkevičius




Tauragėje pasirašytas antrasis susitarimas dėl steam centro mokiniams įkūrimo

Š.m. rugsėjo 8 d. Tauragės rajono  savivaldybėje pasirašytas susitarimas dėl dalyvavimo kuriant ir koordinuojant STEAM – gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo – centrą. Susitarimą pasirašė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė ir Tauragės rajono savivaldybės administracija.


Iš anksto pasirašytos ir bendradarbiavimo sutartys su steigiamo centro partneriais- Šilalės, Jurbarko, Pagėgių savivaldybėmis, Kauno technologijos, Klaipėdos ir Ternopilio (Ukraina) universitetais, Kauno kolegija, Vėjo jėgainių asociacija, Tauragės apskrities verslininkų asociacija, Tauragės pagalbos mokytojui ir mokiniui centru ( PMMC), Strateginės savivaldos institutu.
Tauragės apskrities centras bus kuriamas „ Aušros“ pagrindinės mokyklos patalpose. Jį administruos čia persikelsiantis Tauragės PMMC. Centrui įsikurti- keturių laboratorijų įrengimui, patalpų remontui - lėšas skirs Švietimo ir mokslo ministerija.
Tauragėje steigiamu STEAM centru džiaugėsi ir rajono vadovai. „STEAM centro įsteigimas- puiki dovana apskrities mokiniams, mokytojams, verslui, visai bendruomenei. Tai bus puiki vieta  ne tik susipažinti su naujausiomis technologijomis, atradimais, bet ir patiems  atlikti mokslinius eksperimentus, tyrimus, laboratorinius, projektinius, kitus  darbus, naudojant tokią įrangą, kurios šiuo metu nėra rajono mokymo įstaigose“, - teigė rajono meras Sigitas Mičiulis.
Planuojama, kad centre vyks formalusis ir neformalusis apskrities mokinių švietimas. Daug kas priklausys nuo bazės ir organizuojamos veiklos.
Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva iš viso Lietuvoje bus įsteigta dešimt tokių centrų. Kiekviename STEAM centre veiks keturios laboratorijos: biologijos ir chemijos, fizikos ir inžinerijos, robotikos ir informacinių technologijų, ketvirta – specializuota, atliepianti konkrečios teritorijos specifiką. Tauragės apskrities STEAM centre tai bus tvaraus vystymosi, žaliosios ir alternatyviosios energetikos laboratorija. Planuojama, kad šis centras Tauragėje  pradės veikti 2018 m., o jį lankys ne mažiau kaip 10 procentų Tauragės apskrities mokinių.

Tauragės rajono savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode