Parama dėkojame




Panevėžiui – 513: savaitė iki gimtadienio

Rugsėjį Panevėžys pradeda skaičiuoti ne tik naujųjų mokslo metų dienas, bet ir likusias iki didžiausios miesto šventės – gimtadienio. Rugsėjo 9-11 dienomis švęsime 513-ąjį. Vintažinį.

Panevėžio miesto savivaldybė ir Bendruomenių rūmai garantuoja: tikrai rasite ką nuveikti ar pasižiūrėti tris dienas truksiančioje renginių fiestoje. Iki šventės likus vos daugiau kaip savaitei, norime skirti daugiau dėmesio projektų pristatymui. Kiekvieną darbo dieną – po naujieną (pranešimą).

Tikimės, tai jums bus įdomu ir naudinga.

Pradėkime nuo temos – vintažas. Ko laukti?

Interaktyvios vintažinės veiklos. Laisvės aikštėje – senovinė fotoateljė su įranga, K. Sakalausko vinilinių plokštelių ir patefonų kolekcija, senovinių dviračių ekspozicija. Bus daromos vintažinės šukuosenos, skambės retro muzika, suksis šokėjai. Galėsime išbandyti lindyhopo šokius, dalyvauti edukacinėje senovinio švarinimosi programoje, pamėginti drožti klumpes, pasigaminti medinį žaislą. Prisiminsime duonos kelio istoriją (ją paįvairins žaidimai). Stebėsime tapymo procesą. Išbandysime apynių baseiną, fotobūdelę, ragausime ką tik sumušto sviesto, apžiūrėsime senųjų filmavimo kamerų ir kitos kino technikos parodą, galėsime nusifilmuoti kino studijoje ir perduoti gražiausius linkėjimus miesto gimtadienio proga.

Moliu atkursime senąją miesto Turgaus aikštę. Visi norintieji lipdys senoviniais drabužiais vilkinčius prekeivius ir pirkėjus, atvykusių iš kaimų ūkininkų vežimaičius, parduodamus arklius, paršelius, karves, antis, žąsis. Po keraminę Turgaus aikštę bėgios šunys, katinai, skraidys žvirbliai ir varnos, dygs medžiai, kils senieji pastatai.

Retro dirbtuvėlėse vaikučiai ir mamos galės pasigaminti mielų smulkmenų: namų puošmenų, dovanų maišelių ir kt. Kartu su tarpukario damomis skaitysime ir kursime romantiškas eiles. Ramunės žiede sudėti ketureiliai (atminimai) gal kam primins jaunystę, nuteiks žaismingai ir romantiškai. Šalia dirbtuvėlių veiks „Knygų maininykas“.

Bus pristatyta edukacinė programa „Tarpukario ponai ir ponios“. Ar kada ragavote saldainių pagal Salomėjos Nėries receptą? Ar gėrėte arbatėlę su Gabriele Petkevičaite-Bite? O ar esate laimėję šachmatų partiją prieš Šachnelį Abraomą Merą? Teko žaisti loto? Ne? Šventėje galėsite tapti tarpukario panelėmis ir ponaičiais, ponais ir poniomis, sužinoti apie tarpukario miesto kultūros tradicijas ir jas formavusius žmones, klausytis muzikos įrašų, kalbėtis apie madas ir pramogas, dalintis etiketo subtilybėmis, žaisti stalo žaidimus ir kt. Mūsų laukia pažintis su senuoju Panevėžiu bei kt.

Ukmergės gatvė pakvies sugrįžti į 1970-1980 metus. Girdėsime senąjį mokyklinį skambutį, bus galima pasėdėti sename suole, prisiminti ir pažaisti lauko žaidimus: klases, chalu chala, šokinėti per gumytę ir daug daug kitų… Veiks kafeterija-gastronomas.

Atėję prie J. Miltinio skulptūros galėsime įsiamžinti prie 1973-ųjų gražuolio automobilio, fotosienelės, akimirką pasijusti Elviu Presliu, Merilina Monro, sugrįžti į hipių epochą.

Prie Savivaldybės įsikurs butikai, veiks mados podiumas.

Teatro „Menas“ kiemelyje – nemokamas „Balkono“ kino teatras (žiūrėsime dokumentiką apie Panevėžį), užsukti masins bistro baras „Pas Lienočką“, spaudos kioskas „Šis tas iš 70-ųjų“. Žaisime „Bitoką“.

513-ojo gimtadienio renginių programa – www.panevezys.lt ir www.pankultura.lt.

Panevėžio miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode