Parama dėkojame




Muziejuje – humoristų paroda

Ketvirtadienį Mažeikių muziejuje vyko karikatūrų parodos „Stot! Humoras eina!“ atidarymas. Jame dalyvavo Lietuvos Respublikos teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

„Atrodytų, humoras ir teisė – dvi viena nuo kitos ganėtinai nutolusios, sąlyčio taškų mažai teturinčios sritys, tačiau būtent karikatūristai, pasitelkdami įvairialypes raiškos priemones, geba šmaikščiai ir patraukliai atskleisti visuomenėje paplitusius stereotipus bei fobijas, apnuoginti baimes ar nepasiteisinusius lūkesčius“, – sakoma organizatorių pristatyme. 

Parodoje eksponuojama 40 profesionalių šiuolaikinių Lietuvos karikatūristų darbų. Prizinį parodos fondą – 1000 eurų – pasidalijo trys vertinimo komisijos geriausiais pripažinti karikatūrų autoriai: Edmundas Unguraitis, Auritas Sipaitis, Vladimiras Beresniovas. Paskatinamieji prizai įteikti Antanui Bartašiūnui, Juozui Juozapavičiui ir Iljai Bereznickui. Šių autorių darbai taip pat eksponuojami Mažeikiuose.

Teismų darbas dar ir šiandien visuomenėje apipintas gandais ir nebūtomis istorijomis apie galimybes išsisukti nuo teisingumo ir nupirktais sprendimais. Tokie stereotipai inspiravo karikatūrų parodos „Stot! Humoras eina!“ idėją. Profesionalūs karikatūristai ir laisvės atėmimo įstaigose bausmes atliekantys nuteistieji buvo pakviesti su humoru pažvelgti į teisininkų darbo kasdienybę.

Paroda, kurią organizavo Teisingumo ministerija bendradarbiaudama su Nacionaline karikatūristų asociacija „Humor Sapiens“, veiks iki rugsėjo 30 dienos.

Vytas ALEKNAVIČIUS

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode