Parama dėkojame




Pirmą kartą surengta Mažeikių rajono neįgaliųjų sporto šventė

 

Rugpjūčio 27 d. Mažeikių miesto dirbtinės dangos futbolo stadione  vyko Mažeikių rajono neįgaliųjų sporto šventė „Kartu mes galime daugiau“. Varžybose neįgalieji kartu su įgaliaisiais varžėsi neįgaliųjų svarmens metimo į tolį, rankų lenkimo, virvės traukimo, smiginio, krepšinio turnyrų, bočios, bėgimo dviračiu ir bokštų statymo varžybose. Nugalėtojai apdovanoti medaliais bei taurėmis.

Gavo „spyrį“

Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos pirmininkė bei šventės organizatorė Zofija Valatkienė dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotojai Irenai Macijauskienei už tai, kad gavo paskatinimą šventei surengti: „Sveikinu visus su gražia idėja. Pirmą kartą ir į Mažeikius atkeliavo ši iniciatyva iš Vilniaus. Prieš kelis metus pas mus buvo atvažiavęs Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas Anatolijus Čupkovas ir sakė norintis parodyti, kad ir neįgalieji gali sportuoti. Po to karto įvyko susitikimas, kuriame dalyvavo ir vicemerė. Iš jos mes gavome „spyrį“, jog turime pabandyti. Taigi, šiandien aš tik galiu pasakyti nuoširdų ačiū už tai, kad „įspyrė“ ir liepė mums dalyvauti, o A. Čupkovui už tai, kad jis atvežė šią gražią iniciatyvą į Mažeikius.“

Sutvirtina šeimas

Renginio globėja, mero pavaduotoja I..Macijauskienė džiaugėsi puikiai surengta švente ir tikisi, jog ji taps tradicine: „Man malonu matyti jus visus čia susirinkusius. Iš tiesų, tas „spyris“ gal ir buvo reikalingas. Įgalieji važiuoja į pasaulio varžybas, o kodėl mes negalime? Einame įkandin jų. Džiaugiuosi, kad šiandien mums Dievulis dovanojo tokį puikų orą pabūti, pabendrauti, nesvarbu, kokią kiekvienas turime negalią. Mes vis tiek, artimųjų, visų jūsų dėka, susiburiame. Galbūt, jei jūs pritarsite, šita šventė taps tradicinė.“

 „Pirmą kartą esu tokioje gražioje neįgaliųjų sporto šventėje. Esu matęs daug visokių varžybų, bet čia įvyko tikra šventė. Tėvų, vaikų, šeimų bendrystės šventė. Matau, kad kartais jūsų vaikų, artimųjų negalia tik sutvirtina šeimas. Ir tai gražu bei gera matyti“, – džiaugėsi Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas A. Čupkovas.

Košė ir koncertas

Po sportinių rungčių vyko neįgaliųjų technikos pristatymas. Renginio dalyviai buvo vaišinami šaulių kareiviška koše, o šventinį koncertą dovanojo kapela „Pagunda“, grupė „Antena“, duetas „Sonremo“ ir Lietuvos talentų nugalėtojas Marius Petrauskas.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotraukos

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode