Parama dėkojame




Alytaus rajonas rengia projektus su latviais

 

Alytaus rajono savivaldybė aptarė bendrus projektus su Jelgavos rajono (Latvijos Respublikos) savivaldybe, su kuria šiais metais pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Bendri projektai planuojami sveikatos, kultūros ir sporto  srityse.

Rugpjūčio 24-25 d. Jelgavos rajono savivaldybėje viešėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, savivaldybės tarybos komitetų pirmininkai, skyrių vedėjai. Juos priėmė Jelgavos r. meras Zieduonis Caune, kuris su 32 žmonių delegacija Alytaus rajone viešėjo šių metų kovo pabaigoje.

Susitikime su Jelgavos r. savivaldybės tarybos nariais, skyrių vedėjais diskutuota ne tik apie bendrus projektus,  bet ir susipažinta su vietos savivaldos kuruojamų sričių darbu Jelgavos rajone, aplankytas modernus laukinių žvėrių ūkis, apžiūrėta ES lėšomis atnaujinta mokykla, kurioje ypatingas dėmesys skirtas mokyklos sporto salės rekonstrukcijai, susipažinta su viešųjų erdvių sutvarkymo projektais.

„Jelgavos rajonas yra pirmasis Latvijoje, su kuriuo pasirašėme bendradarbiavimo sutartį“, – kalbėjo meras A. Vrubliauskas. „Tikiu, kad šis bendradarbiavimas bus sėkmingas ir padės abiems savivaldybėms pritraukti  ES teikiamą paramą šiame finansavimo laikotarpyje“, – tęsė jis.

Jelgavos rajono savivaldybė kaip ir Alytaus rajono yra žiedinė, joje gyvena 26 tūkst. gyventojų, teritoriją sudaro 13 seniūnijų. Renkama 17 tarybos narių. Savivaldybė išsiskiria derlingomis ir našiomis žemėmis, vyrauja dideli ūkiai.

Praėjusiame finansavimo laikotarpyje Alytaus rajono savivaldybei sėkmingai pavyko įgyvendinti ES finansuojamus projektus su partneriais iš Lenkijos ir Baltarusijos savivaldybių.

Alytaus rajonas bendradarbiauja ir įgyvendina projektus su daugiau kaip 10-ties užsienio šalių savivaldybėmis.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode