Sprogimas

Geriausias tyrėjas – mažeikiškis

Jau tapo įprasta, kad rugpjūčio mėnesį visų apskričių policijos komisariatuose pareigūnams organizuojami konkursai, kurių metu renkami geriausi Viešosios policijos pareigūnai – patrulių poros ir Prevencijos (Veiklos) padalinių tyrėjai. Šio konkurso tikslas – skatinti gerinti profesinį pareigūnų pasirengimą, gilinti jų teorines žinias ir praktines taikymo galimybes, ugdyti geresnius tarpusavio santykius, kelti darbo ir asmeninės kultūros lygį.

Rugpjūčio 18–19 d. atrankiniame konkurse susirungė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai iš Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės. Dvi dienas trukusiame Mažeikiuose ir Telšiuose vykusiame konkurse susirungė šešios patrulių poros ir dvylika Veiklos padalinių tyrėjų. Pirmąją dieną patruliai ir tyrėjai išbandė savo taiklumą šaudymo rungtyje, įveikė Mažeikių Juodpelkio parke įrengtą kliūčių ruožą.

Po įtemptų, daug ištvermės pareikalavusių užduočių antrąją dieną konkurso dalyviai demonstravo savo profesines žinias ir įgūdžius. Visi 24 pareigūnai sprendė žinių patikrinimo testus, atliko dėmesingumo ir taktikos užduotis, tarnybiniais automobiliais įveikė kliūtis.

Po atkaklios kovos, įveikę ne vieną teorinių ir praktinių patikrinimų barjerą, konkurso dalyviai įtemptai laukė galutinių rezultatų, kuriuos susumavus ir paaiškėjo nugalėtojai. Geriausiu apskrities Veiklos padalinio tyrėju tapo 50 taškų surinkęs ir ženkliai nuo kitų dalyvių į priekį išsiveržęs Mažeikių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Nedas Dabkus.

Tarp patrulių trečiąją prizinę vietą užėmė Mažeikių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio patrulių būrio vyriausieji patruliai Iveta Idzelytė Ir Aurimas Kontenis (27 taškai).

Prizinių vietų laimėtojams įteikti diplomai bei atminimo dovanos. Pirmųjų vietų laimėtojai iškovojo teisę dalyvauti 21-ąjį kartą organizuojamame konkurso finaliniame etape, kuris vyks rugsėjo pabaigoje Vilniaus rajone.

Pagal Telšių apskr. VPK informaciją parengė Gajutė ABELKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode