Sprogimas

Penktadienį Šiauliai nemiegos – prasideda pirmoji „Šiaulių naktis“

Rugpjūčio 26-osios vakarą Šiaulių miesto centrines erdves užpildys nesibaigiantis veiksmas – jau penktą kartą prasidės ypatingas renginys „Šiaulių naktys 2016“. Jo metu Šiaulių centras bus suskirstytas net į 8 rajonus, kuriuose – vis kitokios veiklos.

Šventės pradžia – taip vadinamame„Šou biznio“ rajone 18 valandą,Gaidžio laikrodžio aikštėje, iš kur išriedės motorizuota kolona, žadinanti visus snaudžiančius šiauliečius. Čia iki pat vėlumos veiks kavinės, siūlančios nuolaidas, naujus meniu. O „Rūtos“ kavinėje bus puiki proga pasitikrinti savo žinias protų mūšyje „Saldainiai ir tarpukario dvasia“. „Centro šokoladinėje“ vyks diskusija prie žibalinių lempų apie Šiaulių miesto identitetą. „Wãpsva I LT dizaino namuose“ vyks susitikimas su aktoriumi, parfumerijos prekės ženklo įkūrėju „FUMparFUM“ Aisčiu Mickevičiumi bei diazinerėmis Diana Nevedomskyte ir Monika Vaitkiene.

„Vėliavos“ rajone ant Valstybinio Šiaulių dramos teatro sienos 3 kartus bus rodoma istorinė Danguolės Garškaitės projekcija, o po teatro rūsius vyks specialios ekskursijos. Kavinėje „Varpas“ vyks Andriaus Kaniavos koncertas, Šiaulių turizmo informacijos centras organizuos intriguojančią ekskursiją „Šiauliai – pasaulio bamba?“.

„Retro“ rajone karaliaus tarpukario dvasia – bus galimybė paragauti „Rūtos“ „Retro“ saldainių, dalyvauti senovinio stiliaus fotosesijoje bei šokiuose kartu su Šiaulių Lindy Hop bendruomene. Besidomintys audiovizualinio menu istorija atras puikią galimybę pamatyti retro kiną, vyks retro madų šou. O Šiaulių regiono bočiai varžysis, kieno blynai geriau šviečia.

„Buratino“ rajone – ypatingai judrios veiklos. Veiks atrakcionai suaugusiems „Buratino košmaras“, jei pastarieji bus su vaikais – jie čia pat turės ką veikti „Linksmame lagamine“. Norintiems pasisemti daug žinių ir minčių bus atvira Povilo Višinskio viešoji biblioteka, o mėgstantiems judėti pagal trankią muziką bus galimybė dalyvauti DJ Senio diskotekoje. 20 valandą prie „Batas Fashion“ parduotuvės startuos pirmosios bėgimo su aukštakulniais varžybos.

Ypatingu vakaro akcentu taps šalia Prūdelio, „Sportiškajame“ rajone, vyksiančios vienintelės pasaulyje naktinės tinklinio 3x3 varžybos, kurių taisykles bei principus organizatoriai ištobulino per ne vienerius metus. Netoli esanti Chaimo Frenkelio vila taip pat bus atvėrusi duris.

„Muzikaliajame“ rajone, Povilo Višinskio aikštėje, 19 valandą vyks „Šiaulių naktų“ atidarymas, po kurio scenoje karaliaus džiazo muzika, kurią atliks gausus būrys ir iš Šiaulių, Lietuvos, ir iš užsienio: „The Magic Time Orchestra“ (Lietuva), „Netikėti švečiai“ (Lietuva), „Sirupas“ (Lietuva), „The Cocounuts“ (Latvija), „Gerda & The Rhytmics“ (Lietuva), „Trintukas prieš tikrovę“ (Lietuva) ir pučiamųjų instrumentų orkestras „Romuva“ (Lietuva). Pasirodymą bulvare taip pat rengs Karinių oro pajėgų bazė.

„Sočiajame“ rajonenetrūks muzikos – šalia Technologijų fakulteto stovės scena, kurioje pasirodys įvairūs atlikėjai. O pačiame Technologijų fakultete vyks išskirtinė dizaino mugė „UseME design market“ – joje bus galima apie kūrybą pabendrauti su dizaineriais. Taip pat vyks savigynos seminaras tik moterims, kurį ves lektorius Zenonas Urbonas.

Veiklų miesto centre bus tiek daug, kad visų išvardinti tiesiog neįmanoma. Ir tai tik pirma „Šiaulių naktis“, o rugpjūčio 27-ąją šiauliečiai bei miesto svečiai galės apsilankyti ir aštuntajame, „Šviečiančio žmogaus“, rajone.

www.naktys.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode