Sprogimas

Atgimsta klojimo teatrų tradicija

Žemaitijos kaimo ekspozicijoje suorganizuotas klojimo teatrų vakaras įkvėpė atgimti iš naujo. Besibūriuojantys ir šurmuliuojantys žmonės gamtos prieglobstyje ir šalies istoriją menančioje aplinkoje praleido jaukų vakarą stebėdami mėgėjų teatro vaidinimus, klausėsi gyvai atliekamos muzikos.

Žemaičių muziejaus „Alka“ Kultūrinės veiklos skyriaus vedėja Ingrida Vaitiekienė, pristatydama renginį pasidžiaugė, jog klojimo teatrų vakarų tradicija atgimsta. „Klojimo teatrų vakarai man labai mieli. Ir šio renginio programa man miela: čia susirinko išskirtiniai kolektyvai ir žmonės. Tam, kad atgimtų tradicija, daug prisidėjo Telšių rajono savivaldybė. Už tai jiems labai dėkoju“, – kalbėjo I. Vaitiekienė.

Susirinkusius pasveikino Telšių rajono savivaldybės vicemeras Kęstutis Gusarovas. „Sveikinu visus, susirinkusius į dar vieną Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016 renginį. Džiaugiuosi, kad klojimo teatrų vakarai atgimsta po Žemaitijos kaimo ekspozicijos rekonstrukcijos. Viliuosi, jog šis renginys taps tokiu populiariu kaip miesto šventė per Šv. Antano atlaidus, gyvos dainos festivalis „Aš toks vienas“, rudens derliaus šventė ir kiti“, – už surengtą vakarą žmonėms Žemaičių muziejaus „Alka“ kolektyvui dėkojo K. Gusarovas ir įteikė dovanų pajuokaudamas, kad geriau maža dovanėlė negu didelis dėkui.

Renginyje dalyvavusi Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė sakė, kad, gavusi visą Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016 renginių programą, labiausiai susidomėjo klojimo teatrų vakaru, nes tai priminė jos veiklią ir visuomet kultūrą puoselėjusią močiutę.

Klojimo teatrų vakare pasirodė Joniškio kultūros centro Kriukų skyriaus mėgėjų teatro aktoriai su spektakliu „Loterija“ (rež. Danguolė Musejukienė). Žiūrovus sužavėjo tarmiška šnekta suvaidinta komedija apie meilę, jos paieškas, džiaugsmus ir pavydą.

Po vaidinimo iš jaujos visi pakviesti į lauką, kur skaisčiai šviečiant saulei ir džiuginant šiltai pavakarei, koncertavo tarptautinių konkursų laureatė, muzikos pedagogė ir atlikėja Raminta Šukytė.

Antrąjį vaidinimą „Meilės kvadratas“ (rež. Domininkas Malajavas) pristatė Priekulės kultūros centro Agluonėnų klojimo teatro aktoriai. Įdomiai, savitai ir labai išradingai suvaidinta nuotaikinga bei linksma istorija apie meilės ištroškusius ir jos atkakliai kasdien ieškančius personažus.

Muziejaus direktorė Elvyra Spudytė, dėkodama už nuotaikingą ir jaukų vakarą, apdovanojo abiejų teatrų aktorius ir režisierius atminimo dovanėlėmis, muziejaus leidiniais ir Žemaitijos kaimo ekspozicijoje nuskintų gėlių puokštėmis.

Žemaičių muziejaus „Alka“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode