Parama dėkojame




Sprogimas

Palangos laukia ypatingas savaitgalis – šurmuliuos šv. Roko atlaidai

 

Palangos laukia ypatingas savaitgalis – Šv. Roko atlaidai, kurių metu bus ir maldų, ir linksmybių ir tradiciškai – padėkų už jau besibaigiančią vasarą.

„Jau daug metų sakoma, kad su šv. Roko atlaidais baigiasi ir vasara – poilsiautojai važiuoja namo rengtis artėjantiems mokslo metams bei darbams. Tad atlaidų metu kartu atsisveikinsime su poilsiautojais ir pradėsime rengtis artėjančiai Stalo šventei, kuri Palangoje šurmuliuoja rugsėjį“, – sakė Palangos parapijos klebonas Marius Venskus.

Šventiškai Palangos bažnyčia šurmuliuoja jau visą savaitę – nuo Žolinės. Ir vilioja į maldos namus tikinčiuosius ne tik šv. Mišios, bet ir nekasdieniai renginiai.

Šįvakar, penktadienį, po 19 val. vyksiančių šv. Mišios ir brevijoriaus maldos, 20 val. bažnyčioje bus pristatomas filmas apie Šv. Popiežių Joną Paulių II. Tai - brangiausia lenkų dokumentinė juosta „Jonas Paulius II. Ieškojau jūsų...“, kuri buvo kuriama ketverius metus ir filmuota 13-oje šalių keturiuose žemynuose. Joje 120 vietų, į kurias daugeliui paprastų mirtingųjų net patekti sunku. Svarbiausią dalį užima žymiausių religijų dvasinių vadovų, kultūros, meno, politikos atstovų pasisakymai apie šį nepaprastą žmogų.

Šeštadienį, Šv. Roko atlaidų išvakarių dieną, šv. Mišios bus aukojamos 19 val., ir 21 val. Pastarąsias šv. Mišias papuoš ir choristų iš Klaipėdos atliekamos giesmės.

Šv. Roko atlaidų dieną, sekmadienį, šv. Mišios bus aukojamos 8 val., 10 val., 12 val. ir 19 val. Sumos Mišias aukos Klaipėdos Šv. Kazimiero parapijos klebonas Rolandas Karpavičius, pamokslą sakys Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, o visų šv. Mišių metu vienas kunigų melsis tikinčiųjų sudėtinėmis intencijomis, prašant fizinės ir dvasinės sveikatos.

Prieš kiekvienas Šv. Mišias sekmadienį bus meldžiama Šv. Roko litanija, tikintieji bus palaiminti Šv. Roko relikvija. „Šv. Rokas – ligonių globėjas, o juk šiais laikais yra labai daug ne tik fizinių, bet ir dvasinių ligonių, kurie yra kamuojami liūdesio, širdgėlos ir panašiai. Tad laimindami šv. Roko relikvija melsime kūno ir sielos sveikatos sau ir savo artimiesiems“, – sakė Palangos klebonas M. Venskus.

Po sekmadienio vidurdienio mišių visi kviečiami į parapijos parkelį, kur vyks šventinė popietė. Jos metu bus ir pasveikinimų bei padėkų susirinkusiesiems (palangiškiams bei kurorto svečiams), ir linksmybių. „Koncertuos Darbėnų liaudies kapela „Ontrep“, bus šokiai, dainos, kareiviška košė. Labai kviečiu visus dalyvauti šioje popietėje ir šokių metu taip nutrypti žolę, kad šiemet jos nebereikėtų pjauti“, – su šypsena kalbėjo klebonas M. Venskus.

Beje, Atlaidų dienomis parapijoje svečiuojasi katalikiškos žiniasklaidos atstovai („Magnificat“, „Artuma“, „Marijos radijas“), tad popietės metu bus galima susipažinti, pabendrauti.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode