Sprogimas

Respublikiniame „Skaitymo iššūkyje“ antra vieta atiteko Alytaus rajono viešajai bibliotekai

 

Baigėsi tris mėnesius trukęs vasaros „Skaitymo iššūkis“, kurį jau trečius metus iš eilės organizuoja Lietuvos apskričių viešosios bibliotekos. Iššūkio metu įvairaus amžiaus žmonės buvo kviečiami dalyvauti skaitymo varžytuvėse ir turiningai bei smagiai praleisti laiką. „Skaitymo iššūkio“ dalyviams buvo siūloma perskaityti 5 knygas nurodytomis temomis ir atsakyti į 5 pateiktus klausimus. Norintys dalyvauti šioje skaitymo akcijoje turėjo perskaityti knygą, kurios tema susijusi su Lietuva, taip pat perskaityti draugo rekomenduotą knygą, savo gimimo metais parašytą knygą, knygą, kurioje minima profesija bei perskaityti knygą apie atostogas.

Bibliotekų skaitytojai galėjo registruotis artimiausioje bibliotekoje arba savarankiškai specialiai šiai akcijai sukurtoje interneto svetainėje. Įveikę „Skaitymo iššūkį“ dalyviai bendroje loterijoje galėjo laimėti 10 išorinių baterijų, 700 spalvingų gertuvių ir 30 originalaus dizaino USB laikmenų. Devynioms aktyviausioms bibliotekoms (po tris iš kiekvieno regiono) bus įteikti specialūs „Vasara su knyga“ laikrodžiai. Pasibaigus iššūkiui, kurį įveikė 3553 knygų mylėtojai, paaiškėjo, jog šiemet 8 999 skaitymo akcijos dalyviai (dvigubai daugiau nei pernai) perskaitė net 26 530 knygų.

Daugiausiai (net 6818) perskaityta draugų rekomenduotų knygų, mažiausia (4581) – skaitytojų gimimo metais parašytų knygų. Populiariausių ir labiausiai skaitomų knygų trejetuke – Rūtos Šepetys bestseleris „Tarp pilkų debesų“ (perskaityta 232 kartus), „Enciklopedija apie Lietuvą“ (208 kartai) ir Rasos Kuncaitės „Gandriuko Kuko kelionė po Lietuvą“ (175 kartai). Pati aktyviausia skaitytojų grupė – vaikai ir jaunimas.

Kaip praėjusiais, taip ir šiais metais, puikiai pasirodė Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, tarp iššūkyje dalyvavusių 899 bibliotekų užėmusi garbingą antrą vietą, o tarp 173 Vilniaus regiono bibliotekų – pirmą. 449 rajono viešosios bibliotekos ir jos filialų skaitytojai akcijos metu perskaitė 2 091 knygą ir nuo pirmą vietą užėmusios Jonavos rajono viešosios bibliotekos atsiliko tik 249 knygomis. Trečia vieta atiteko Kauno rajono bibliotekoms, kurių skaitytojai perskaitė 490 knygų mažiau, nei Alytaus rajono knygų mylėtojai.

Bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas pasidžiaugė „drauge pasiektais įspūdingais rezultatais“ ir padėkojo bibliotekos darbuotojams, sugebėjusiems sudominti skaitytojus šia kasmetine skaitymo akcija. Rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kolektyvas dėkoja visiems knygų mylėtojams ir prisidėdama prie šios akcijos patiems aktyviausiems savo skaitytojams padovanos gertuves ir spalvingus knygų krepšelius su bibliotekos logotipu.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode