Sprogimas

Šilalės rajonas svetingas šeimoms ir jaunimui

 

Jaukus, žalias ir vienas saugiausių rajonų Lietuvoje – Šilalės kraštas siekia tapti patrauklia vieta gyventi šeimoms ir jaunimui. „Džiaugiamės turėdami moderniausią Žemaitijos regione baseiną, atnaujintus stadionus, žaidimų ir sporto aikšteles, žaliuojančius parkus, puikias erdves laisvalaikiui ir poilsiui su vaikais bei maloniems pasivaikščiojimams gryname ore“, – sako Šilalės rajono savivaldybės meras Jonas Gudauskas.

Galimybės dirbti

Rajono meras Jonas Gudauskas pabrėžia, kad pastaruoju metu aktyviau besikuriančios žemės ūkio ir kitos įmonės sudaro palankesnes galimybes rajono gyventojams susirasti darbą. 

Rajono plėtros pokyčių paskatins ir Pajūryje besikuriantis Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionas. „Šis batalionas yra vienas iš Lietuvos kariuomenės Motorizuotos pėstininkų brigados „Žemaitija“ karinių vienetų.  Bataliono steigimas – labai svarbus įvykis Šilalės kraštui.  Naujas karinis dalinys prisidės prie viso rajono ekonomikos klestėjimo ir naujų darbo vietų kūrimo. Numatoma, kad artilerijos batalione dirbs 60 karininkų, 265 puskarininkiai ir eiliniai, 200 šauktinių, aptarnaujantis personalas“, – lūkesčiais dalijasi rajono meras.

Savivaldybė rūpinasi, kad Šilalėje gyvenančioms jaunoms šeimoms nekiltų rūpesčių dėl vaikučių priežiūros.  Dar šiemet planuojama pastatyti Šilalės lopšelio-darželio „Žiogelis“ priestatą, kuris sumažins laukiančiųjų eiles, užtikrins geresnį darželio paslaugų prieinamumą ir palengvins jaunų šeimų gyvenimą Šilalėje.

Patogu gyventi ir ilsėtis

„Rajono savivaldybė siekiame pritraukti daugiau lėšų viešosioms erdvėms tvarkyti,  pastatams gerinti, rekreacinėms zonoms kurti. Nemažai investuojama ir į rajono sporto infrastruktūros plėtrą“,  – sako Šilalės rajono meras Jonas Gudauskas.

Vienas artimiausių projektų patogiam gyvenimui Šilalės mieste – prekybos centro „Norfa“ statybos ir Šilalės autobusų stoties rekonstrukcija. Aplink prekybos centrą numatoma 76 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, taip pat bus sutvarkyta aplinka, įrengta neregių vedimo sistema. Šalia autobusų stoties planuojamos 4 vietos autobusams, 8 vietos automobiliams, 5 taksi vietos.

Prieš porą metų Šilalėje atidarytas Sporto ir laisvalaikio kompleksas su baseinu. Šis centras yra vienas moderniausių Žemaitijoje, nuo atidarymo pradžios 2015 metais sulaukęs daugiau nei 100 tūkst. lankytojų. Baseino teikiamus malonumus, pramogas, o svarbiausia naudą sveikatai spėjo pajusti ne tik vietos gyventojai, bet ir kitų rajonų žmonės. Tiek vaikai, tiek senjorai gali lankyti plaukimo pamokas ir kitus vandens užsiėmimus. Vienos valandos apsilankymas baseine suaugusiajam kainuoja 5 eurus, o vaikams ir senjorams – dar pigiau.

Atnaujintas ir modernizuotas Šilalės miesto stadionas: pastatytos ir įrengtos buitinės patalpos, 500 vietų žiūrovų tribūna, bėgimo takai, futbolo aikštė, šuolio į tolį, disko bei kūjo metimo sektoriai. Čia vyksta Lietuvos futbolo federacijos Klaipėdos regiono pirmenybės, Lietuvos mažojo futbolo čempionatas, futbolo stovyklos, kiti sporto renginiai. Siekiant sudaryti palankias sąlygas sportuoti visiems rajono gyventojams, seniūnijų centruose atnaujinti sporto aikštynai, įrengti lauko teniso kortai.

Mėgstantys keliauti daug puikių įspūdžių patirs lankydami Šilalės rajono piliakalnius, o jų rajone net 34, savivaldybės rūpesčiu naują vaizdą įgijusius Dionizo Poškos Baublius – Lietuvos muziejų lopšį. Lankymui pritaikyta ir visas Bijotų dvaro kompleksas bei aplinka.

„Šilalės rajonas primena ir apie pirmąjį lietuvių skrydį per Atlantą. Mūsų rajone yra lakūno Stasio Girėno tėviškė, – sako meras. – Rajone turime daug įdomių lankytinų objektų ir ieškome galimybių infrastruktūrai, padedančiai lengviau šiuos objektus lankyti, juos įveiklinti.“

Per rajoną tekančią Jūros upę jau seniai surado baidarininkai. Jų ir vietos gyventojų patogumui Pajūrio miestelyje prie Jūros įkurta modernizuota poilsio ir laisvalaikio zona. Čia pastatyta scena, įrengtos sporto ir žaidimų aikštelės, pastatytos patogios pavėsinės.

Rekreacinė zona su poilsiaviete, prieplauka, paplūdimiais, aikštelėmis mašinoms įrengta ir prie vaizdingo Paršežerio ežero.

Šilališkiai turi ką pasiūlyti veikti ne tik šiltuoju metų laiku, bet ir žiemos laikotarpiu. Tik prieš metus atidaryta Aukštagirės slidinėjimo trasa (Bilionių sen., Šilalės r.). Tai – pirmoji ir kol kas vienintelė profesionaliai įrengta slidinėjimo zona Tauragės regione vos už 30 kilometrų nuo Kryžkalnio. Čia įrengtos penkios įvairaus sudėtingumo trasos, kurių ilgis siekia iki 420 metrų. Į kalną kelia du keltuvai, o vaikai ir pradedantieji keliami multiliftiniu ir linijiniu keltuvu. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode