Sprogimas

Klaipėdoje atidaromas naujas baseinas

 

Antradienį Klaipėdoje visuomenei atidaromas naujas baseinas su 50 ir 25 metrų plaukimo takeliais, nardymo šachta, SPA centru.

Birželio 28–29 dienomis baseine jau numatytos sporto varžybos: vyks atviras Lietuvos jaunių-jaunimo plaukimo čempionatas, skelbia savivaldybė.

„Nors procedūros užtruko ilgiau nei norėjome ir tikėjomės, tačiau šiandien turime rezultatą, suteikiantį galimybes ir profesionalams sportininkams, narams, ir mėgėjams“, – pranešime teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Savivaldybė žada, kad senjorai bei neįgalieji baseiną galės išbandyti nemokamai – savivaldybės lėšomis bus apmokėtos jiems skirtos specialios programos. Senjorai nemokamai paplaukioti bus kviečiami rugpjūčio mėnesį, o nuo rugsėjo tiek senjorams, tiek neįgaliesiems bus organizuojami sveikatinimo užsiėmimai su treneriu. Norint lankyti šiuos užsiėmimus, reikės užsiregistruoti ir sumokėti du eurus už įėjimo kortelę. Planuojama, kad per šiuos metus programa galės pasinaudoti 396 senjorai bei neįgalieji.

Baseino pastatą, iškilusį Klaipėdos Dubysos gatvėje, projektavo Olandijos kompanija „Slangen+Koenis International“ ir Lietuvos architektų biuras „Cloud architektai“. Apie 7,4 tūkst. kvadratinių metrų ploto objektą nuo 2016 metų rudens pastatė bendrovė „Axis Industries“. Į jį investuota 16,6 mln. eurų.

„Klaipėdos baseinas yra A+ energetinės klasės, nors projekte buvo numatyta A klasė. Tarp papildomų pagerinimų – įrengtas plaukikams ruošti skirtas treniruoklis – srautinė vonia su povandeninėmis kameromis plaukimo judesiams tobulinti. Papildomai įrengta ir 130 kilovatų galios saulės elektrinė, ji objektui gamins elektros energiją“, - pranešime teigė „Axis Industries“ generalinis direktorius Mantas Galdikas.

Trijų aukštų pastatas suskirstytas į keturias zonas: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūrų. Jame veiks dešimt takelių, 50 metrų ilgio ir 25 metrų pločio baseinas su kilnojamu dugnu, devynių metrų gylio nardymo šachta.

Pagal koncesijos sutartį, 15 metų baseiną valdys bendrovė „Klaipėdos baseinas“. Jos savininkai taip pat valdo Klaipėdos „Švyturio“ areną bei Kauno „Girstučio“ baseiną.

Vilnius, birželio 26 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode