Sprogimas

„Euroregionas Nemunas“ į kongresą sukvietė Lietuvos ir Lenkijos savivaldybes

 

Apie šimtas atstovų iš Lietuvos ir Lenkijos dalyvavo praėjusią savaitę Suvalkuose surengtame šių kaimyninių šalių savivaldybių kongrese. Kongresą organizavo viešoji įstaiga Nemuno euroregiono Marijampolės biuras, Lenkijos draugija „Euroregionas Nemunas“ Suvalkuose, Palenkės vaivadijos maršalkos administracija. 
Kazlų Rūdos savivaldybei, kuri taip pat yra Nemuno euroregiono narė, šiame kongrese atstovavo savivaldybės mero pavaduotojas Justinas Kazla, administracijos direktorius Valdas Kazlas bei Ekonominės plėtros skyriaus vedėja Rasa Avietynienė. 


Šio kongreso tikslas – aptarti esamą Lietuvos ir Lenkijos savivaldybių bei jų įstaigų bendradarbiavimo procesą, įvardyti problemas ir bendromis jėgomis ieškoti jų sprendimo būdų atskirose srityse. Buvo skaitomi pranešimai ir diskutuota šešiose teminėse grupėse apie pasienio regionų bendradarbiavimo iššūkius ir galimybės, ES programų lėšų pritraukimo gerąja patirtį bei naujas ES bendradarbiavimo programas, taip pat savivaldos, SVV ir NVO bendradarbiavimą, sveikatos apsaugą, turizmą, savo krašto populiarinimą ir pasiekimų sklaidą. Pirmas toks renginys patvirtino, jog ženkli dalis Lietuvos ir Lenkijos savivaldybių sėkmingai bendradarbiauja jau daugiau kaip du dešimtmečius ir turi dar daug ateities planų.
Po oficialiosios dalies ir kongreso apibendrinimo surengta iškilminga ceremonija, kurios metu buvo apdovanoti tarptautinės vertinimo komisijos išrinkti Lietuvos ir Lenkijos pasienio bendradarbiavimo lyderiai keliose kategorijose priklausomai nuo gyventojų skaičiaus bei temų. Konkurso globėjai – Palenkės vaivadijos maršalka bei Nemuno euroregiono Marijampolės biuras. Renginio dalyviams lietuviškas dainas ir šokius dovanojo Punsko lietuvių namų kapela „Klumpė“.
Kazlų Rūdos savivaldybės administracija gerų rezultatų pasiekė vykdydama bendrus projektus ir kitas priemones su Lenkijos Alecko, Šipliškių ir kitomis savivaldybėmis. 
Kazlų Rūdos savivaldybė už sėkmingą pasienio bendradarbiavimą mažųjų savivaldybių kategorijoje organizatorių buvo įvertinta specialiu atminimo prizu „Pasienio bendradarbiavimo lyderis“.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode