Parama dėkojame




Sprogimas

Dovanotas gerumas vėžiu sergantiems

Vienas svarbiausių dalykų, kurio reikia vėžiu sergantiems žmonėms bei jų artimiesiems – tai supratimas ir palaikymas. Tad ir šiemet Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka su ir jos bendruomenė noriai prisijungė prie 9-tąjį kartą skelbiamos respublikinės akcijos „Spalvotas pavasaris“.

Iniciatyva „Spalvotas pavasaris“ reikalinga ir svarbi – numegztos kepuraitės pridengia dėl chemoterapijos nuplikusias galvas ir neleidžia sergantiems išsiskirti iš bendraamžių, o riešinės ir kojinytės šildo nuo sutrikusios kraujotakos ar lašelinių šąlančias rankas ir kojas.

 Socialinė gerumo akcija šiemet skirta ne tik su onkologinėmis ligomis kovojantiems vaikams, paaugliams, bet ir suaugusiems. Todėl biblioteka, ne pirmus metus dalyvaujanti iniciatyvoje, kovo – balandžio mėnesiais kvietė miesto gyventojus drauge megzti, nerti, siūti galvos apdangalus, riešines įvairaus amžiaus ligoniams.

Nors šiemet sulaukta mažesnio panevėžiečių susidomėjimo, visgi atsirado pakankamai neabejingų geradarių, panorusių sušildyti pavasarį onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms. Itin aktyviai antrus metus iš eilės prie akcijos prisidėjo Panevėžio pataisos namuose bausmę atliekančios moterys. 

Suskaičiavome, jog akcijos metu sunešta daugiau nei 100 vienetų rankdarbių: 53 kepurėlės, 28 poros riešinių ir 5 poros kojinyčių. Taip pat, vietoj palinkėjimo sulaukta 18 gėlių iš krepinio popieriaus.

Sulaukėme pačiomis įvairiausiomis technikomis pagamintų – megztų, nertų, siūtų, vienspalvių ir margų, medvilninių, lininių ar švelnios vilnos rankdarbių. Bibliotekas pasiekė tiek vasariniai, tiek šiltesni galvos apdangalai, riešinės bei kojinaitės.

Džiugiu, kad atsižvelgta ir į šių metų organizatorių pageidavimus kurti ramesnių, neryškių spalvų galvos apdangalus bei riešines. 

Bibliotekos, organizatorių ir sergančiųjų vardu nuoširdžiai dėkojame už pasidalintą gerumą ir onkologinės ligos užkluptų žmonių palaikymą.

Indrė Rapkevičienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode