Parama dėkojame




Sprogimas

Nemokamos ekskursijos Marijampolėje, Prienuose ir Kaune

Vasario 24d., šeštadienį, turizmo įmonės „Mūsų odisėja“ gidų kursų absolventai kviečia į NEMOKAMAS ekskursijas Marijampolėje, Prienuose ir Kaune.

Gidų kursų absolventas Laurynas Bernotas kviečia į apžvalginę ekskursiją „Marijampolės miesto legendos ir padavimai“

Apžvalginė – istorinė ekskursija paremta pasakojamosios tautosakos medžiaga, kurioje užfiksuoti tikri, o gal tik pramanyti nutikimai susiję su Marijampolės miestu. Ekskursijos metu mėginsime atrasti Marijampolės miesto pradžią menančias gyvenvietes, išsiaiškinti jų pavadinimų kilmę, sužinosime kaip Jonas Jablonskis normino lietuvių kalbą, kokie pokštai patiko Rusijos carams bei kaip Prienų seniūno žmona statė Marijampolės bažnyčią.

Ekskursijos dalyviams parengta ir mini viktorina, laimėtojui bus įteiktas sieninis, oficialus 2018 m. Lietuvos kultūros sostinės kalendorius.

Būtina registracija: UAB „Mūsų odisėja“ biure adresu M. Valančiaus g. 19, Kaunas arba tel. +37069803091

Gidų kursų absolventė Ernesta Juodsnukytė kviečia dalyvauti  ekskursijoje „Senųjų Prienų beieškant“.

Prienų krašto – Suvalkijos ir Dzūkijos sankirtos – istorijos paslaptys… Kas mes? Kada ir kaip čia, abipus Nemuno, atkeliavome? Senoji piliavietė, dvaras, garsiosios XVII a. Prienų popieriaus dirbtuvės. Senųjų Prienų gatvių romantika: valdovo Kęstučio paminklas, Goldbergo alaus bravoras, kino teatras „Palás“, spaustuvės, knygynai, bankai… Mūsų krašto asmenybės ir mūsų atmintis…

Aplankysite iškilius istorinius statinius: Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčią, LDK Kęstučio paminklą, Greimų tiltą, sinagogą ir kt. 

Būtina registracija: UAB „Mūsų odisėja“, Valančiaus g. 19, Kaunas, arba tel. +37069803091, kurios metu informuosime apie susitikimo vietą.

SVARBU! Norintys sudalyvauti šioje ekskursijoje – į Prienus vyksta individualiai ir savo transportu

Gidų kursų absolventė Lina Misiukevičienė, visus norinčius kviečia dalyvauti ekskursijoje „Romuva – kinematografas Kaune“.

Šios ekskursijos metu susipažinsite su vieninteliu išlikusiu istoriniu kino teatru Romuva, sužinosite, kas tas „kinematografas“, kaip vystėsi kino menas ir pramonė, kokius filmus demonstravo prieškario kino teatrai, kokia buvo cenzūra ir žiūrovų mandagaus elgesio taisyklės.

Registracija: UAB „Mūsų odisėja“ biure M. Valančiaus g. 19, Kaunas, arba tel. Nr.+37069803091

Mūsų odisėja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode