Sprogimas

Kretingos rajone įsikurs moderni vandens pramogų sporto bazė

Kretingos rajone, Užpelkiuose, netoli pramogų parko „Malūnų kaimas“ statoma vandens pramogų sporto bazė, kurios pagrindiniu akcentu tapsiantis vandenlenčių parkas duris lankytojams atverti planuoja jau gegužės pradžioje, o nuo birželio vidurio – teikti ir apgyvendinimo paslaugas. Savivaldybėje antradienį apsilankę modernią sporto bazę statančios UAB „313 cable park“ įkūrėjai verslininkai Tadas Butkus, Martynas Šlikas ir Matas Matulevičius plačiau pristatė įgyvendinamo projekto viziją ir planus.

„Šiuo metu Lietuvoje yra apie 30–40 mažų, dviejų bokštų vandenlenčių parkų. Mūsų statomas parkas turės 5 bokštus 4–5 ha plotą užimančioje teritorijoje, aplink visus juos specialių mechanizmų pagalba suksis lynas – tokiu principu vienu metu vandens paviršiumi vandens lentomis arba slidėmis galės plaukti ne vienas, o aštuoni sportininkai. Planuojame, kad parkas aptarnaus apie 40 žmonių per valandą ir, priklausomai nuo oro sąlygų, veiks nuo gegužės pradžios iki rugsėjo pabaigos“, – projekto išskirtinumą akcentavo daugelyje verslų patirties turintis įmonės „313 cable park“ vadovas Tadas Butkus. Jo teigimu, trasos ilgis sieks 610 metrų ir joje suplanuota įrengti apie 12 figūrų, per kurias būtų galima šokinėti ar jomis čiuožti atliekant įvairaus sudėtingumo triukus tiek pradedantiems, tiek sportininkams profesionalams.

Verslininkai teigia, kad šis vandenlenčių parkas bus antras toks parkas Lietuvoje po Vilniaus ir turi ambicijų, kad parkas bus unikalus Europoje. „Martynas yra aplankęs daugybę tokių parkų pasaulyje, todėl esame surinkę geriausias idėjas ir jas įgyvendinsime šiame vandenlenčių parke. Pagrindinė visos statomos vandens pramogų sporto bazės idėja yra padaryti vieną traukos centrą, kurioje galėtų apsistoti ir sportuoti visų ekstremalių vandens sporto šakų gerbėjai. Be to, šalia vandens pramogų sporto bus organizuojama ir kitų treniruočių, tokių kaip jogos, bokso, o sporto bazę papildys dviračių nuomos punktas, skatinant svečius nesinaudoti automobiliais. Neabejotinai didelis privalumas lankytojams bus prie pat esanti Baltijos jūra, daug ką aplankyti ir įdomaus pamatyti jie galės tiek pačiame Kretingos rajone, tiek šalia esančioje Palangoje. Planuojame pastatyti administracinį pastatą, kuriame bus teikiamos maitinimo, įrangos nuomos ir sandėliavimo paslaugos, veiks sporto inventoriaus parduotuvė. Pirmuoju etapu bus pastatyti 22 nameliai sportininkams apsistoti ne tik savaitgaliui, bet ir atvykti paatostogauti ilgesniam laikui su šeimomis ar draugų kompanija“, – papasakojo T. Butkus, akcentavęs, kad statomas parkas bus ekologiškas, sunaudos 15–30 kW elektros energijos.

Susitikime verslininkai sakė esantys orientuoti į jaunimą, todėl planuoja organizuoti kursus naujokams: tokių mokymų metu, jau per pirmąją treniruotę, jaunuoliai išmoktų apsukti ratą. Numatoma rengti ir stovyklas, bendradarbiaujant su savivaldybe vykdyti socialiai atsakingus projektus, mokant vaikus ir jaunimą plaukti vandens lentomis ar slidėmis.

Planuojama, kad parke dirbs apie 15–20 žmonių, o paslaugos kaina lankytojams bus patraukli – teigiama, kad dvigubai mažesnė nei kituose panašiuose šalies parkuose.

„Didžiausias malonumas lankytojui bus atvažiuoti čia bent savaitei. Su žmogumi, atvykusiu į parką, dirbs treneris, kuris, įvertinęs jo gebėjimus plaukti, sudarys treniruočių programą. Mūsų tikslas – kad apsistojusieji sporto bazėje turėtų įdomų ir aktyvų visos dienos užimtumą, o vakare galėtų pramogauti ar kažką įdomaus aplankyti netoliese, pavakarieniauti ir ilsėtis“, – kalbėjo T. Butkus.

Visi trys verslininkai, kuriuos bendrai idėjai sujungė entuziazmas ir aistra šiam sportui, sakė, kad jų komandoje kiekvienas dirba tą darbą, kurį išmano geriausiai: Tadas užsiima marketingu ir pardavimais. Martynas buvęs profesionalus ledo ritulininkas, restoranų „Stebuklai“, „Džiaugsmas“, „Briusly“ ir Vilniuje veikiančio vandenlenčių parko „WakeWay“ savininkas, Matas yra atsakingas už statybas.

Rajono vadovai verslininkų plačiau pristatytą idėją įvertino labai palankiai, aptarė galimybes spręsti susisiekimo, dviračio tako įrengimo klausimus.

„2016 metų vasarą buvome atidarę reguliarų laikiną autobusų maršrutą Kretinga–Žibininkai–Palanga ir autobusas kasdien užsukdavo į žmonių pamėgtą HBH poilsio ir pramogų kompleksą bei poilsio ir sveikatinimo kompleksą „Atostogų parkas“, tačiau maršrutas dėl mažo keleivių skaičiaus nebuvo pratęstas. Tačiau įvertinę žmonių srautus ir reikalingas investicijas svarstysime iš naujo“, – pabrėžė meras J. Mažeika.

Savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Domarkas sakė, kad po biudžeto patvirtinimo planuojamas susitikimas su Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos vadovybe siekiant kurortinės vietovės statuso daliai Kretingos rajono teritorijos, bendromis pastangomis su verslu didinant rajono žinomumą ir patrauklumą, pritraukiant investicijas susisiekimo infrastruktūros atnaujinimui.

Vandens pramogų sporto bazės projektą, kurio vertė siekia 1 mln. 200 eurų, verslininkai įgyvendins privačiomis ir banko paskolos lėšomis, turėdami šio parko potencialą įvertinusios UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ suteiktą paskolos garantiją.

Kretingos rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode