Sprogimas

Telšių rajone neįgaliųjų aplinkai pritaikyti pernai skirta bemaž 60 tūkstančių eurų

 

Telšių rajono savivaldybė skelbia, kad praėjusiais metais Telšių rajone vienuolikai neįgalių asmenų pritaikytas būstas ir gyvenamoji aplinka. Šioms reikmėms iš valstybės biudžeto skirta 33 919,06 Eur, iš savivaldybės biudžeto ─ 24 832,30 Eur.

Labai ryškių ir ryškių judėjimo ir apsitarnavimo funkcijų sutrikimų turintiems dešimčiai neįgaliųjų pernai buvo įrengti ir suremontuoti vonios kambariai, pritvirtinti turėklai, įrengtos nuovažos, taip pat iš jų penkiems neįgaliesiems nupirkti ir įrengti keltuvai (liftai). Vienai neįgaliajai, turinčiai vidutinių judėjimo ir apsitarnavimo funkcijų sutrikimų, pritvirtinti metaliniai turėklai laiptinės viduje ir lauke.    

Pagal Šeimų socialinio saugumo stiprinimo pritaikant būstą ir gyvenamąją aplinką 2017 metais tvarkos aprašą, praėjusiais metais iš valstybės biudžeto lėšų (1500,0 eurų) pagal pateiktą prašymą neįgaliajam įrengtas ir pritaikytas vonios kambarys.         

Prašymus dėl būsto ar gyvenamosios aplinkos pritaikymo galite pateikti Telšių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir rūpybos skyriuje (207 kab.) darbo dienomis nuo 8.00 iki 17.00 (pietų pertrauka nuo 12.00 – 12.45). Telefonas informacijai ( 8 444) 53 901.

Primename, kad prašymai priimami iki einamųjų metų kovo 31 d.

Būstas ir gyvenamoji aplinka neįgaliesiems pritaikoma vadovaujantis Būsto pritaikymo neįgaliesiems finansavimo 2016–2018 metais tvarkos aprašu, patvirtintu Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2015 m. rugpjūčio 10 d. įsakymu Nr. A1-460.

Susipažinti su būsto pritaikymą neįgaliųjų poreikiams reglamentuojančiais teisės aktais galima Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos interneto svetainėje www.ndt.lt.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode