Sprogimas

Pikelių gyventojai prisijungė prie akcijos „Atmintis gyva, nes liudija”

 

Minint Laisvės gynėjų dieną Mažeikių rajono Pikelių miestelio organizacijos ir gyventojai prisijungė prie jau ne pirmus metus organizuojamos pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“, pagerbiant laisvės gynėjus, kurie siekė apginti valstybės nepriklausomybę.

Laisvės gynėjų dienos minėjimas buvo puiki proga parodyti, kad ir šiandien esame vieningi, vertiname  laisvę. Nuo septintos valandos ryto prie individualių namų, daugiabučių, Vytauto Didžiojo paminklo iškeltos Lietuvos Respublikos vėliavos, kurios plevėsavo visą dieną. Uždegtos atminimo žvakės įstaigų, individualių namų bei daugiabučių languose, kurios simbolizavo gyvybę, šviesą, teisingumą, atmintį ir vienybę. Tamsiu metu uždegtų žvakių liepsna ypač priminė šios dienos svarbą. 

Pikelių Šv. Trejybės bažnyčioje aukotos Šv. Mišios, skirtos Laisvės gynėjų pagerbimui. Šv. Mišių metu giesmes giedojo Viekšnių ateitininkai.

Po Šv. Mišių prie Vytauto Didžiojo paminklo pagertos sausio 13-osios aukos ir skaitant pavardes kiekvienam jų uždegta atminimo žvakutė. Lietuvos laisvės gynėjai pagerbti tylos minute. Prie degančio atminimo laužo šildė ne tik ugnis, bet ir Viekšnių ateitininkų kartu su gyventojais dainuojamos dainos, bendruomenės paruošta karšta arbata ir sumuštiniai.

Laisvės gynėjų dienos paminėjimą organizavo kultūros namų organizatorė Eliutė Pocevičienė, kunigas Klemensas Jaraminas, seniūnaitė Vilija Priedininkienė, vyresnioji bibliotekininkė Birutė Želvienė, bendruomenės pirmininkė Daiva Gabalienė. Pikeliškiai nuoširdų ačiū tarė Viekšnių ateitininkams ir jų vadovui Pauliui Aurylai už buvimą kartu. 

Laisvės gynėjų paminėjimo diena, tai galimybė būti kartu, būti suvienytiems, kurti save, tautą ir Lietuvą.

Pikelių bendruomenės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode