Parama dėkojame




Sprogimas

Kuršėnuose paminėta Šviesos diena

Gruodžio 13 d. – reikšminga ir tradiciniame metų cikle, ir savo kultūrine atmintimi. Šiuo metu lietuviai nuo seno pradėdavo švęsti žiemos saulėgrįžą – laukiama saulės sugrįžtant. Į Lietuvą atėjus krikščionybei, ši šventė sutapatinta su Šv. Liucijos varduvėmis, kuri yra krikščioniškas šviesos simbolis.

Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Ikaras“, šiuolaikinių šokių grupių „P.M.“, „Čip čip“, „Jamp“ ir liaudiškų šokių studijos „Diemedėlis“ nariai, nešini žibintais, sveikino kuršėniškius ir miesto svečius su švente ir kvietė į L. Ivinskio aikštę, kuri nuo gruodžio 1 d. iki sausio 6 d. yra tapusi Kalėdų Senelio kiemu.

Čia buvo galima sušilti prie arbatos puodelio, paskanauti sausainių, o kad būtų dar šilčiau, šviesiau ir jaukiau folkloro ansamblis „Nesenstantys širdimi“ kvietė kartu dainuoti Adventines dainas, išsiskiriančias magiškais refrenais „kalėda“, „leliumai“ ir kt.

Taip pat visi galėjo įsijungti į „flešmob‘ą“ – sąspietį ir kartu su „eglute“ (ŠRSKC šiuolaikinių šokių kolektyvų vadovė Gitana Ramanauskaitė) smagiai pašokti skambant tiek populiariai, tiek folklorinei muzikai.

Renginio vedėjai – ŠRSKC vaikų ir jaunimo teatro „Ikaras“ aktoriai bei Šviesos mergelė Liucija – kvietė vaikus aplankyti Kalėdų Senelį, kuris buvo užsukęs ir šiltai vakarą su užsukančiais svečiais leido rėmėjų Jolantos Rugenienės IĮ. „RMC kubilai“ pirtelėje, su nykštukais pažaisti ir pasivaržyti Kalėdų Senelio kiemelyje, kuris taip pat įrengtas rėmėjų UAB „Dovimesta“ pagalba.

Atsisveikinti su šventėmis ir kalėdinėmis eglutėmis bei „išparduoti“ Kalėdų Senelio kiemą, visus kviečiame į Trijų Karalių šventę sausio 6 d. 11.30 val.

Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode