Sprogimas

Kaišiadorių penktokams pradėti dalinti „Micro:bit“ kompiuteriukai

Pavasarį, Lietuvoje prasidėjusi savanoriška iniciatyva, „Kompiuteriukai vaikams“ siekusi kiekvienam penktokui padovanoti po BBC „Micro:bit“ kompiuteriuką, su kuriuo per kelias minutes vaikai galės pradėti programuoti pasiekė ir Kaišiadoris. Savivaldybės meras Vytenis Tomkus, Administracijos direktorius Česlovas Neviera, Savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rimutė Arlauskienė pradėjo dalinti „Micro:bit“ kompiuteriukus Kaišiadorių rajono mokymosi įstaigoms, kuriose mokosi penktokai. Savivaldybės vadovai jau apsilankė Kaišiadorių V. Giržado progimnazijoje ir Kaišiadorių rajono Žiežmarių gimnazijoje. Šiuo metu Kaišiadorių rajone mokosi 255 penktokai.

Šios idėjos tikslas padovanoti dovaną ateities Lietuvai bei įkvėpti vaikus domėtis technologijomis. Naudojimasis šiais kompiuteriukais tai – ne tik programavimas, bet ir techninė kūryba, algoritmai, logika, kūrybinis mąstymas, mokymasis mokytis ir daugelis kitų įgūdžių. Jie gali būti pritaikomi ne tik technologijų, bet ir dailės, biologijos, chemijos ir kitose pamokose. Esame ant ketvirtosios industrinės revoliucijos slenksčio, vaikai ateityje dirbs darbus, kurių šiandien dar nėra. Norint, kad Lietuva eitų pažangos keliu, o vaikai nepakliūtų į gyvenimo nežinią ir turėtų galimybę įgauti įgūdžius, kurie vėliau bus tokie įprasti kaip daugybos lentelė.

Dalį lėšų, skirtų  įsigyti Micro:bit“ kompiuteriukus skyrė Kaišiadorių rajono savivaldybė, kitą dalį lėšų surinko „Kompiuteriukų paramos fondas“ iš  aukų, kurios  buvo skirtos paremti Kaišiadorių rajono penktokus. Dėkojame visiems rėmėjams, įmonėms ir fiziniams asmenims, kurie  aukojo ir prisidėjo prie nevyriausybinės iniciatyvos „Po mikrokompiuterį visiems Lietuvos vaikams“.

Kaišiadorių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode