Sprogimas

Kėdainių miestas keisis – gražės daugiabučių kvartalai

Patikslinus Kauno regiono integruotos teritorijų vystymo programą, kurios vienas iš uždavinių yra pritraukti investicijas, pertvarkant pagrindines miestų viešąsias erdves ir aktyvinant miestų traukos centrus, planuojama sutvarkyti ir atnaujinti Kėdainių miesto daugiabučių namų kvartalus.

Daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalai bus atnaujinami dvejais etapais.

Pirmuoju etapu išskiriami prioritetiniai daugiabučių namų kvartalai: Ramybės skv., J. Basanavičiaus g. ir Josvainių g. I dalis, kur jau suplanuotos didžiausios investicijos į daugiabučių namų renovaciją. Atsižvelgiant į Kėdainių miesto detalaus plano sprendinius, šiuose kvartaluose planuojama atnaujinti ir visą kitą infrastruktūrą: automobilių stovėjimo aikšteles, privažiavimus, pėsčiųjų takus bei šaligatvius, želdinius, vaikų žaidimo ir sporto aikšteles.

Antruoju etapu planuojama atnaujinti penkių daugiabučių gyvenamųjų namų kvartalų teritorijas apribotas J. Basanavičiaus, Knypavos ir Josvainių gatvėmis, J. Basanavičiaus, Žemaitės ir Tilto gatvėmis, J. Basanavičiaus, Rasos, Pavasario ir Mindaugo gatvėmis, J. Basanavičiaus, Respublikos Liaudies, A. Kanapinsko, Rasos gatvėmis ir Liaudies, A. Kanapinsko, Janušavos ir Respublikos gatvėmis.

Tad per kitus dvejus metus Kėdainių rajono savivaldybė įgyvendins projektą „Daugiabučių namų kvartalų kompleksinis atnaujinimas Kėdainių mieste“.

Rajono savivaldybės mero Sauliaus Grinkevičiaus teigimu, projekto įgyvendinimo metu bus sutvarkyta gyvenamoji aplinka prie daugiabučių namų.

„Bus rekonstruoti ir atnaujinti šaligatviai, gatvių atkarpos, pėsčiųjų takai ir įvažiavimai į kiemus. Dar vienas gyventojams aktualus klausimas – automobilių statymo aikštelės, kurias numatyta išplėsti, žinoma, tiek, kiek leis detalieji sklypų planai“, – sakė S. Grinkevičius.

Šiuo metu Kėdainių savivaldybės administracijos Statytos ir turto skyriaus specialistai rengia kvartalų techninio projekto parengimo dokumentaciją. Po to bus skelbiami konkursai projektavimo ir rangoms darbams atlikti.

„Tikimės, jog konkursai neužsitęs ir dalis kvartalų kitais metais bus ne tik pradėti, bet ir pabaigti tvarkyti“, – tikisi S. Grinkevičius.

Rajono vadovo teigimu, temtasi pagrindiniu rodikliu: modernizacija bus pradedama nuo tų gyvenamųjų rajonų, kuriuose yra daugiausia renovuotų namų.

„Tik po to bus tvarkomi kvartalai, kuriuose – bent vienas atnaujintas daugiabutis“, – sakė S. Grinkevičius.

Savivaldybės administracijos inicijuoto ir įgyvendinamo projekto „Daugiabučių namų kvartalų kompleksinis atnaujinimas Kėdainių mieste“ vertė apie 4,56 mln. eur, iš kurių pirmojo etapo vertė 1,338 mln. eurų, antrojo – 3,222 mln.

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos fondų, valstybės ir savivaldybės biudžetų lėšomis.

Projektas įtrauktas į Kauno regiono integruotą teritorijų vystymo programą ir įgyvendinamas pagal Vidaus reikalų ministerijos administruojamą 2014−2020 metų ES fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Miestų kompleksinė plėtra“.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode