Sprogimas

Šerkšnėnų kultūros centrui – 60

 

     Sekmadienį Šerkšnėnų kultūros centras šventė savo veiklos 60 metų sukaktį. Ta proga sulaukta sveikinimų ir linkėjimų, atsiminimais dalijosi buvę darbuotojai. Surengtas šventinis koncertas.

Sveikino svečiai

     Šerkšnėnų kultūros centro direktorius Remigijus Kudla džiaugėsi gausiai susirinkusiais šerkšnėniškiais ir svečiais ir tikino, jog kultūra svarbi visiems seniūnijos gyventojams, tuo labiau, kad buvo laikai, kai kultūros namų salė tarnavo ir kitoms reikmėms. Direktorius linkėjo visiems sėkmės ir kvietė pasiklausyti gražaus koncerto.

     Susirinkusiuosius sveikinusios Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė ir Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Rupkutė sakė, jog smagu atvažiuoti į bendruomenę ir matyti švytinčias akis, puikius renginius, renovuotą pastatą ir puikią komandą, bei įteikė padėkos raštą Kultūros centro direktoriui R. Kudlai ir Savivaldybės dovaną – 1500 Eur čekį.

     Sveikinimus jubiliejaus proga perdavė ir Seimo nariai Kęstutis Bartkevičius bei Valius Ąžuolas.

     Šerkšnėnų seniūnijos seniūnė Alina Čekienė pasidalijo prisiminimais, kaip tėvai ją, mažytę, atsivesdavo į šventes, kaip žiūrėdavo čia filmus, šokdavo, ir sveikino visus susirinkusiuosius jubiliejaus proga, linkėjo gyvuoti ilgai ir surasti savo žiūrovą, klausytoją.

     Lietuvos kultūros centrų asociacijos tarybos narys Albinas Šmukšta apgailestavo, kad ministerija kultūrą mato tik aplink Vilnių, tačiau, jo manymu, ji gyvuoja ir tolimesniuose rajonuose. „Dėkoju jums, kultūros vartotojai, jei nebūtų jūsų, nereikėtų nei kultūros centrų, nei darbuotojų“, – sakė A. Šmukšta.

     Už glaudų bendradarbiavimą ir draugystę dėkojo Plinkšių globos namų direktorė Birutė Vaičkienė.

     Jubiliatus sveikino rajono kultūros centrų vadovai ir darbuotojai, seniūnijos bendruomenės, Šerkšnėnų daugiafunkcis centras, Žemalės pagrindinė mokykla, kiti svečiai.

Dalijosi prisiminimais

     Iš Kauno pasveikinti kolegų ir pasidalinti prisiminimais atvyko buvęs kultūros namų vadovas Valys Kolbus, vadovavęs nuo 1966 metų. „Man džiugu matyti jus visus besišypsančius. Prabėgo jau daug laiko. Kultūrai vadovavau apie 30 metų. Šerkšnėnų kultūros namų slenkstį peržengiau 1964 m. Važinėjausi po rajoną rodydamas filmus, tai užsukau ir į Šerkšnėnus, o paskui direktorė pasiūlė organizuoti šokius. Po dvejų metų tapau direktoriumi ir galvojau, ką aš čia veiksiu. Paskui jau ir šokome, ir grojome, veiklos netrūko, – pasakojo V. Kolbus. – Salė buvo maža, o šokėjų daug. Pastatėme priestatą, sutvarkėme patalpas ir pradėjome kultūrinę veiklą, kuriai vadovavau 15 metų. Per tuos metus daug patirta. Teko mokytis, įgyti specialybę. Norėčiau palinkėti, kad Kultūros centras gyvuotų dar 50 metų ir pakviestumėte mane į kitą jubiliejų.“

     Atsiminimais pasidalijo ir buvęs meno vadovas Gintaras Pypkinas, Šerkšnėnuose gimusios grupės „Ameba“ įkūrėjas, kuris linkėjo nepamiršti savo prigimtinės žemaičių kalbos ir nelaužyti liežuvio vedant renginius, o kalbėti žemaitiškai.                     

Dovanojo koncertą

     Šventiniame koncerte „Rudens melodija“ puikią nuotaiką bei savo dainas dovanojo svečiai: vokaliniai ansambliai „Vinkšna“ iš Viekšnių kultūros centro ir „Svajonė“ iš Židikų kultūros centro. Savo kūrybos dainas atliko Irena Jokšienė. Susirinkusiesiems programą parodė Šerkšnėnų kultūros centro ir Žemalės kultūros namų kolektyvai: estradinė grupė „LIS“, kapela „Šerkšnė“, poetizuotas instrumentinis vokalinis trio. Komcerto pabaigoje suskambo bendra visų koncerto dalyvių daina. Renginį vedė Žilvinas Selenis.

 

Gajutė Abelkienė                                                                                                    

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode