Sprogimas

Pasodino Liepaičių draugystės alėją

 

Sekmadienį Buknaičiuose pasodinta Liepaičių draugystės alėja, skirta Lietuvos 100-mečiui. Akcijoje dalyvavo ne tik buknaitiškiai, bet ir kaimyninių bendruomenių atstovai, svečiai iš Latvijos, Ežerės, ir daugelis kitų. Alėjoje išsirikiavo 100 medelių.

Kvietė sodinti medžius

      Prieš sodinant medelius, Buknaičių kultūros namų kultūrinės veiklos organizatorė Aldona Budžienė, kreipdamasi į susirinkusiuosius, sakė, jog, norint įamžinti svarbų gyvenime momentą, Lietuvoje nuo senų laikų buvo įprasta pasodinti medelį, kuris augdamas vėlesnėms kartoms primena atskiram žmogui ir visai bendruomenei reikšmingus įvykius. Kartu tai ir gyvas paminklas medelius sodinantiems ir juos puoselėjantiems žmonėms, pasodintas medis žaliuos ilgus šimtmečius.

„Čia susirinkę tikrai galime vadinti vieni kitus draugais, nes mes esame čia vienu tikslu – pasodinti Lietuvos šimtmečiui 100 liepaičių alėją ir ją pavadinti Liepaičių draugystės alėja, – sakė A. Budžienė. –  Šypsomės vienas kitam ir kimbame į prasmingą darbą mūsų ateičiai, mūsų vaikams ir, žinoma, sau. Būkime tikri lietuviai,  darykime, ką darė mūsų senoliai. Nelikime skolingi jiems ir sodinkime po medelį kiekvienais metais.“

Pritarė idėjai

     Šią idėją pasiūlė Buknaičių bendruomenės pirmininkas Alvydas Budžys. Bendruomenės tarybai pritarus ir palaikant žmonai Aldonai,  kultūrinių renginių organizatorei, imtasi idėją įgyvendinti.

Sodinti medelių sekmadienį susibūrė  Reivyčių seniūnijos darbuotojai su seniūnu Stanislovu Puteliu, Buknaičių, Reivyčių, Urvikių, Leckavos, Tulnikių, Ašvos bendruomenės, Urvikių kultūros centro darbuotojai su direktore Vita Černookiene, Mažeikių rajono savivaldybės direktoriaus pavaduotojas Eimantas Salatka, svečiai iš Latvijos Respublikos Ežerės, Mažeikių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Audronė Jurdonaitė-Ostrauskienė, Veiklos skyriaus viršininkas Arūnas Bubliauskas su šeima, Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėjas Česlovas Čyžas, švenčių rėmėjas Rimantas Vilkas, draugai iš Auksodės kaimo bendruomenės su pirmininke Ingrida Braziuliene, svečiai iš Palangos ir kt.

Šventė pabaigtuves

     Pasodinus medelius, visi akcijos dalyviai susirinko Buknaičių kultūros namuose. Susirinkusiesiems koncertavo Akmenės rajono Papilės kultūros namų stilizuota liaudiškos muzikos kapela „Liepa“, Urvikių kultūros centro muzikantai.

Gajutė Abelkienė

Autorės nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode