RETRO

Buvusiame vienuolyno pastate norima įkurdinti Raseinių rotušę

Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius Remigijus Ačas drauge su visuomenininkais siekia iš Raseiniuose stovinčio buvusio dominikonų vienuolyno pastato iškeldinti Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos padalinį ir jame įkurdinti merą, rašo „Lietuvos žinios“.

Raseinių kultūrinės tapatybės išsaugojimo komiteto ir šio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus siekiamybė – buvusiame dominikonų vienuolyne įkurti mero tarnybą, tuokti jaunavedžius ir net įsteigti restoraną. R. Ačas tvirtino, jog ir būdamas Raseinių rajono meru, ir dabar raštu bei žodžiu tebeatakuoja pastato savininkę Kultūros ministeriją, įrodinėdamas, kad jis turėtų atitekti savivaldybei. „Ir aš, ir visuomenininkai išreiškėme susirūpinimą, kad buvęs vienuolynas, kuriame saugomi vertingi dokumentai, šildomas kūrenant anglis ar kitą kietąjį kurą ir taip teršiamas miestas. Tačiau svarbiausia, kad šis unikalus miesto pastatas neprieinamas žmonėms“, – kalbėjo R. Ačas.

Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Raseinių skyriaus viršininkė Laima Kavaliauskienė tvirtino, jog Raseiniai vienuolyno pastatą tebeturi tik todėl, kad aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje jį ėmė tvarkyti ši biblioteka. Ji pripažino, kad bibliotekos skyrius išties uždaras, nes ekskursijos leidinių saugyklose nerengiamos. Kultūros ministerijos Investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Šarūnas Šoblinskas tikino, kad šis klausimas ministerijoje dar svarstomas.

Vilnius, spalio 18 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode