Sprogimas

Dieveniškės: mūsų senjorai – mūsų turtas

 

Dieveniškėse susiklostė graži tradicija įtraukti senjorus į bendruomeninę veiklą ir pasveikinti juos Pagyvenusių žmonių dienos proga. Šiemet ši diena buvo švenčiama ypatingai, nes senjorai įsitraukė į Dieveniškių bendruomenės centro inicijuotą akciją ir apželdino senosios mokyklos teritoriją. Senjorai pasodino 30 tujų sodinukų ir įrengė gėlyną, kuriame pasodino iš namų atsineštas gėles.

– Senosios mokyklos teritorijoje Geranionų gatvėje yra puiki vieta bendruomenės laisvalaikiui organizuoti. Čia planuojame įrengti vaikų žaidimų aikštelį ir simboliškai „padovanoti“ ją ne tik mūsų vaikams, bet ir Lietuvos 100 – iui. Svarbus šios akcijos tikslas – bendruomenės įtraukimas į teritorijos sutvarkymą. Mūsų senjorai jau parodė puikų ir tikrai garbingą pavyzdį, kad kartu galime nuveikti daug, – sako seniūnė Česlava Marcinkevič.

Penktadienį senjorai rinkosi Dieveniškių laisvalaikio salėje, kur jų laukė koncertas ir vaišės. Susirinkusiems koncertavo Šalčininkų rajono neįgaliųjų draugijos ansamblis „Dainuok, širdele“, tačiau šventę papuošė ir ilgametės mokytojos – senjorės Danutos Poplavskos kūrybos valandėlė. Dieveniškių bibliotekininkė Galina Sadovskaja taip pat atsakingai pasiruošė šventei: prieš metus Dieveniškių bendruomenė neteko Domicelės Brazaitytės – Pidkovos, lyriškos vietos poetės, Dieveniškių himno autorės. Todėl šia proga susirinkusiems buvo skaitomi jos eilėraščiai ir dalintasi prisiminimais. Nemažai veiklos pasiūlė ir į renginį atskubėję Šalčininkų visuomenės sveikatos biuro specialistai. Susitikimas baigėsi prie arbatos puodelio, kai gyventojai, susėdę prie stalo, dalijosi prisiminimais, deklamavo eilėraščius, dainavo mažai girdėtas dainas.

Dieveniškių seniūnė Česlava Marcinkevič nestokojo padėkos žodžių senjorams už jų išmintį ir teisingą žodį, patarimus ir paramą. Šiemet įteikti padėkos raštai aktyvioms Dieveniškių seniūnijos moterims – Vaclavai Bogdel, Stanislavai Videvič ir Danutai Poplavskai.

Šventėje dalyvavo Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narys Boleslav Daškevič ir Socialinės paramos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Regina Sokolovič. Susirinkusius šventės senjorus ir atvykusus svečius taip pat pasveikino Dieveniškių laisvalaikio salės vedėja Teresa Plotnikova, rūpestingai organizavusi renginį ir pasirūpinusi koncertine programa. 

Inesa Suchocka, Šalčininkų rajono savivaldybė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode