RETRO

Į Vilniaus gatves išriedės 40 naujų žemagrindžių troleibusų

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis pasirašė įsakymą, kuriuo remiantis iš 2014–2020 metų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų bus skirtas 13,5 mln. eurų finansavimas viešojo transporto priemonių parkui Vilniaus mieste atnaujinti. Numatoma, kad įgyvendinus šį projektą Vilniaus miesto troleibusų parkas bus atnaujintas ne mažiau kaip 40-čia naujų žemagrindžių troleibusų.

„Į Vilniaus gatves išriedėję nauji troleibusai prisidės prie darnaus judumo skatinimo ir ekologiško transporto šalies sostinėje plėtros. Tikimės, kad tai leis pagerinti viešojo miesto transporto teikiamų paslaugų kokybę ir taip paskatins gyventojus labiau naudotis viešuoju transportu, mažins socialinę atskirtį, leis įgyvendinti miesto universalaus dizaino principus“, – sako susisiekimo ministras R. Masiulis.

Projektą „Miesto viešojo transporto priemonių parko atnaujinimas Vilniaus mieste“, kurio bendra vertė yra 19,2 mln. eurų, įgyvendina Vilniaus miesto savivaldybės administracija.

Projekto tikslai atitinka 2014–2020 metų ES fondų investicijų veiksmų programos nuostatas, kuriomis užsibrėžta skatinti energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybą ir naudojimą, siekiant darnaus judumo ir aplinkai draugiško transporto plėtros.

Vilniaus miesto savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode