RETRO

Poetui Maironiui – 155

                                                                

Spalio 7 dieną Pasandravyje ir Bernotuose, Raseinių rajone, vyko chorinės muzikos festivalis ,,Dainuojam Maironiui“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio ir poeto, tautos laisvės šauklio Maironio 155-osioms gimimo metinėms paminėti.

Festivalyje dalyvavo septyni chorai iš Kauno, Vilniaus, Mažeikių, Plungės, Palangos, Raseinių bei styginių kvartetas ,,Musica Libera“, folklorinis ansamblis ,,Degulė“ ir aktorius Ramūnas Abukevičius.

13.00 val. visi šventės dalyviai teatralizuotu žygiu ąžuolų alėja iš Pasandravio, kur gimė poetas, pėstute nuėjome į jo gimtinę Bernotus, įveikdami per 1 km atstumą. Čia stebėjome menines improvizacijas, aplankėme muziejų, svirne žiūrėjome filmą apie Maironį.                                                                                                                                               

Festivalio kulminacija buvo  didysis chorų koncertas Pasandravyje, kuriame buvo atliekamos dainos, sukurtos Maironio tekstais. Koncertą, kaip ir visą renginį, labai iškiliai vedė aktorius-skaitovas R. Abukevičius. Čia pasirodė ir  Mažeikių kultūros centro mišrus choras ,,Draugystė“, o vadovui Ričardui Grušui jungtiniam chorui teko padiriguoti Č. Sasnausko dainą ,,Kur bėga Šešupė“ .

Po koncerto ir padėkų visi chorai pasodinome po ąžuoliuką rudeniškoje  ąžuolų alėjoje. Raseiniai labai pagarbiai paminėjo savo žemietį, vieną iškiliausių Lietuvos poetų Maironį.                                                                       

                                                            Ričardas  GRUŠAS

„Draugystės“ choro vadovas

Nuotrauka iš asmeninio albumo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode