Parama dėkojame




Sprogimas

Konkursas baigėsi – darbai tęsiasi

Mažeikių rajono savivaldybės viešoji biblioteka savo renginiais ir toliau nemažina tempo. Švęsdama 95-ąsias įkūrimo metines įgyvendino šiai progai skirtą Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą „B. A. B. 2017“ (Biblioteka arčiau bendruomenės – bendruomenė arčiau bibliotekos).

Spalio 10 d. sausakimšoje salėje ir jos prieigose įvyko fotografijų konkurso dalyvių pagerbimas ir nugalėtojų apdovanojimas. jiems įteiktos padėkos ir dovanėlės.

Tikslas pasiektas

Konkurso tikslas buvo populiarinti biblioteką ir jos veiklą, perteikiant fotografijose tai, kas aktualiausia, įdomiausia, gražiausia šiuolaikinėje bibliotekoje jos lankytojų akimis. Konkursas tęsėsi nuo 2017 m. balandžio 24 d. iki rugsėjo 24 d. Jame galėjo dalyvauti visi norintys: tiek profesionalūs fotografai, tiek mėgėjai. Iš visų atsiųstų nuotraukų komisija išrinko 3 labiausiai konkurso nuostatuose paskelbtus vertinimo kriterijus atitinkančias nuotraukas. Jų autoriai – žinomi mažeikiškiai: Algirdas Vilkas, Gražina Plonienė ir Artūras Mažonas. Konkurse dalyvaujančios nuotraukos buvo paskelbtos  Mažeikių viešosios bibliotekos feisbuko paskyroje, kurios lankytojai, spausdami „patinka“, balsavo už labiausiai patikusią nuotrauką ir taip pat išrinko vieną nugalėtoją. Ja tapo nuotraukos „Žvilgsnis į knygą KITAIP“ autorė Emilija Pazniokaitė.

Pirmajame tokio pobūdžio konkurse dalyvavo 17 autorių, atsiuntę 49 nuotraukas.

Organizatorių padėka

Visiems konkurso dalyviams, bibliotekos gerbėjams ir bendruomenei padėkota šiltu aktorių Andriaus Bialobžeskio ir Giedriaus Arbačiausko poetine-muzikine programa „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“, kurioje skambėjo Henriko Radausko, Alfonso Nykos-Niliūno, mūsų kraštiečio Henriko Nagio, Tomo Venclovos poezijos posmai, Giedriaus Arbačiausko autorinės dainos.

Vienas renginys baigėsi, o mažeikiškių laukia jau nauji renginiai, nes šventė ir darbai tęsiasi.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode