Parama dėkojame




Tūkstančiais lempučių sužibo Radviliškio miesto Kalėdų eglė

Pagrindinė Radviliškio miesto eglė šiais metais visų laukia prie Radviliškio miesto kultūros centro. Įspūdingai įvairiaspalvėmis lemputėmis radviliškietės Ingos padovanota žaliaskarė sužibo gruodžio 2 d. vakarą.

Kalėdinę eglutę įžiebė Kalėdų Senelis, jo padėjėjai, mažieji Radviliškio kultūros centro kolektyvų dainininkai, šokėjai ir aktoriai, Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis, drauge su visais į Kalėdų eglutės girliandų įžiebimo ceremoniją susirinkusiais dideliais ir mažais radviliškiečiais ištarę magiškus žodžius.

Į šventinę ceremoniją Kalėdų Senelis atvyko įspūdingomis rogėmis, prikrautomis dovanų ir gerų emocijų. Prie jo tuoj pat susibūrė vaikai, norintys išsakyti slapčiausias svajones, paglostyti Senelio barzdą ir pasigrožėti jo nepakartojamo grožio rogėmis.

Kalėdų eglutės įžiebimo šventėje kalėdines daineles dainavo, susirinkusius radviliškiečius linksmino bei gerą nuotaiką skleidė mažieji Radviliškio miesto kultūros centro dainininkai, aktoriai, šokėjai, ceremoniją vainikavo fejerverkai, kuriuos radviliškiečiams dovanojo UAB „Radviliškio būstas“. Finalinę girliandų įžiebimo dainą sudainavo grupės KITAVA siela Rasa Stoškuvienė.

Įžiebę Kalėdų eglės girliandas, visi drauge su Kalėdų seneliu patraukė apžiūrėti Kalėdinių eglučių alėjos, kurioje – per 20 įvairiausių išmoningų eglučių: tiek tradicinių, tiek įdomių, kitokių eglučių.

Apie artėjančias šventes šiais metais visiems skelbia pagrindinėse Radviliškio miesto centrinėse gatvėse įžiebtos žvakės, miesto centre visus pasitinka šventinė kalėdinių šviesų kompozicija ir spalvingas garvežys.

Visą šv. Kalėdų laukimo laiką prie Radviliškio miesto kultūros centro vyks kalėdinė prekyba, dovanų ir skanumynų bus galima įsigyti tradiciniuose turguose Šeškaturgyje, Skaistaturgyje ir Saldaturgyje, kurie vyks jau nuo šio šeštadienio Radviliškio miesto kultūros ir poilsio parke įsikūrusiame Latvių kultūros centre. Likus savaitei iki Kalėdų, prie Radviliškio miesto kultūros centro vyks Radviliškio meno kolektyvų, švietimo įstaigų organizuojami koncertai, jų metu mažųjų radviliškiečių lauks Kalėdų Senelis.

Radviliškio miesto seniūnija šiais metais tradiciškai pakvietė įmones, įstaigas, organizacijas ir gyventojus šventiškai papuošti savo aplinką (kiemus, balkonus, langus, vitrinas). Pasak seniūnijos atstovų, tai puiki galimybė ne tik sukurti šventinę nuotaiką, bet ir proga dalyvauti konkurse bei laimėti šaunių prizų. Gruodžio pabaigoje Radviliškio miesto seniūnijos seniūno įsakymu sudaryta komisija apžiūrės papuoštus miesto objektus ir įvertins papuošimų originalumą, išradingumą ir meniškumą, o nugalėtojai bus pagerbti per Trijų karalių šventę 2016 m. sausio 6 d.

Gruodžio pradžioje šventinė nuotaika pasklis ir Kalėdų eglės sužibs visame Radviliškio rajone.

Radviliškio rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode