Parama dėkojame




Saulėtas ir gražus rytmetis su rašytoju

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos miesto filiale lapkričio 28 d. vyko rytmetis „Metų knygos rinkimai 2016“. Renginys skirtas supažindinti vaikus su rinkimams nominuotomis knygomis, tarp kurių yra ir Aido Jurašiaus „Akmenukų pasakos“. Būtent šis autorius atvyko pristatyti savo pirmąją knygelę, skirtą vaikams. Į biblioteką susirinko didelis būrys mažųjų knygos mylėtojų. Tai dvi klasės antrokų su mokytojomis Genovaite Kesminiene ir Aldona Kazragiene bei ketvirtokai su mokytoja Inga Noreikiene. Renginį vedė kartu su rašytoju atvykusi vaikų literatūros kritikė Danguolė Šakavičiūtė.

Vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė pristatė vaikams atvykusius svečius, informavo apie jau vienuoliktus metus vykstančią skaitymo skatinimo akciją, supažindino su nominuotomis vaikų kategorijos knygomis. Šiais metais Sedos miesto filialas tradiciškai teikė paraišką „Metų knygos rinkimų“ akcijai vaikų kategorijos knygoms įsigyti ir laimėjo komplektą knygų bei vienos iš nominuotų knygų autoriaus – Aido Jurašiaus – susitikimą su sediškiais vaikais.

Renginio vedėja D. Šakavičiūtė pristatė rašytoją ir kartu su vaikais pateikė autoriui užduotį – sukurti vieną pasaką renginio metu. Vaikai sugalvojo būsimos pasakos pavadinimą – „Antrokai“ ir skyrė jos kūrimui apie 30 min.

Su svečiais praleistas laikas pralėkė labai greitai. Vedėja pasakojo apie akmenukus, pristatė skirtingus jų personažus, tokius kaip nykštukai ar ežiukas, detaliai aptarė pasakas „Laumės pirštas“, „Paprastas akmenukas“, „Nykštuko klumpė“, „Autobuso ašara“, „Baltoji pelėda“. Ji priminė autoriaus pasakytus žodžius, kad pasakas jam pašnibždėjo patys akmenukai, tad reikia išmokti jų klausytis. Sakė, kad aiškiai girdime kriauklių ošimą, o išgirsti akmenukų kalbą labai sunku, tačiau įmanoma.

Rytmečio pabaigoje klausėmės rašytojo A. Jurašiaus sukurtos pasakos, kuri gimė tiesiog čia, mūsų bibliotekoje. Kūrinys labai patiko visiems, taigi paprašėme atsiųsti jį mums elektroniniu paštu. Laukiame pasakos, kurią galės paskaityti visi bibliotekos lankytojai. Dėkojame autoriui A. Jurašiui už puikų susitikimą, vedėjai ir kritikei D. Šakavičiūtei– už gerą nuotaiką ir išdalintus prizus vaikams, o Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento direktorei Aldonai Augustaitienei – už pagalbą, organizuojant šį susitikimą.

Loreta MICKIENĖ

Vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos Loretos Mickienės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode