Parama dėkojame




Sprogimas

Baigėsi Plungės kultūros centro organizuojamas profesionalaus teatro meno sklaidos projektas

Lapkričio 29 d. viena įstabiausių visų laikų meilės istorija, pagal Viljamo Šekspyro sukurtą tragediją „Romeo ir Džiuljeta“ baigėsi Plungės kultūros centro organizuojamas projektas „Penki profesionalaus teatro vakarai Plungėje“. Šią nepaprastai aktualią meilės istoriją, judesio kalba papasakojo Valstybinio Lietuvos rusų dramos teatro aktoriai. Taip labai simboliškai primindami reikšmingiausias žmogiškąsias vertybes. Plungės kultūros centras šiuo spektakliu užbaigė nepaprastai reikšmingą, ypatingo žiūrovų dėmesio ir populiarumo sulaukusį profesionalaus teatro meno sklaidos rengiamą projektą.

Šiemet Plungės kultūros centras vykdydamas projektą „Penki profesionalaus teatro vakarai Plungėje“ per du mėnesius padovanojo žiūrovams net septynis naujausius, geriausių šalies profesionalių teatrų spektaklius, kurie yra sulaukę išskirtinio dėmesio ir pripažinimo. Projekto dėka, plungiškiai kultūros centro scenoje pirmą kartą išvydo Oskaro Koršunovo premjerinį spektaklį „Vestuvės“, labai aštriai vertinamą „Keistuolių teatro“ spektaklį „Heraklis“, teatro „Atviras ratas“ vieną populiariausių spektaklių „Apie žmogų nužudžiusį gulbę“ ir jau minėtą baigiamąjį projekto „Penki profesionalaus teatro vakarai Plungėje“ – valstybinio Lietuvos Rusų dramos teatro spektaklį „Romeo ir Džiuljeta“.

Projekto metu daug dėmesio buvo skirta mažųjų žiūrovų skatinimui domėtis profesionaliuoju menu. Jiems projekto metu buvo parodyti net trys spektakliai: teatro „Atviras ratas“ spektaklis „Apie meilę, karą ir kiškio kopūstus“, Kauno Valstybinio lėlių teatro spektaklis „Noriu negalima, reikia nenoriu“ ir Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Voro vestuvės“.

Net du mėnesius trukusi profesionalaus teatro šventė Plungėje buvo tikrai reikšminga ir įspūdinga, joje dalyvavo daugiau nei 4000 žiūrovų. Plungės kultūros centrui pavyko sudaryti nepaprastai skirtingą, apimantį įvairius profesionalaus teatro žanrų repertuarą ir pristatyti įdomius ir prasmingus visoms amžiaus grupėms spektaklius. Organizatoriams šiemet pavyko prisikviesti į Plungę pačius ryškiausius profesionalius teatrus, kurie paprastai savo spektaklių nerodo regionuose. Išskirtinai svarbu, kad Plungėje žmonės galėjo mėgautis tokia gausa profesionalaus teatro ir visa tai beveik nemokamai. Projekto organizatoriai – Plungės kultūros centras dėkoja savo ištikimai publikai už gausų dalyvavimą, o Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai ir Lietuvos kultūros tarybai už dalinį projekto finansavimą.

Plungės kultūros centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode