Parama dėkojame




balsavMaskvos okupuotose Ukrainos teritorijose ketvirtadienį prasidėjo balsavimas vietos valdžios rinkimuose, kuriuos Kyjivas jau pasmerkė, pranešė Rusijos žiniasklaida.

Maskva kontroliuoja maždaug penktadalį kaimyninės Ukrainos teritorijos: 2014 metais aneksuotą Krymo pusiasalį ir dalį Luhansko, Donecko, Zaporižios ir Chersono sričių.

Rugsėjo 10 dieną keliuose Rusijos regionuose vyks gubernatorių, vietos parlamentų ir savivaldybių tarybų rinkimai.

Tačiau okupacinė valdžia Donecke ir Zaporižioje jau nuo ketvirtadienio vykdo išankstinį balsavimą, o Chersone ir Luhanske jis prasidės šeštadienį.

Kyjivas pabrėžė, kad nepripažįsta Rusijos rengiamų balsavimų okupuotose teritorijose rezultatų. Anksčiau šį mėnesį Aukščiausioji Rada priėmė rezoliuciją, kuria ragina užsienio valstybių parlamentus ir vyriausybes bei tarptautines organizacijas padaryti tą patį.

Ukrainos saugumo tarnyba aktyvų dalyvavimą šiuose rinkimuose okupuotose teritorijose laiko kolaboravimo ir išdavystės apraiška, pažymi transliuotojas „Deutsche Welle“.

Pernai rudenį po referendumų, kuriuos Kyjivas ir jo Vakarų sąjungininkai vadina apgaule, Rusija paskelbė aneksavusi Luhansko, Donecko, Chersono ir Zaporižios regionus, nors nė vieno iš jų niekada visiškai nekontroliavo.

Jungtinės Tautos pasmerkė bandymą neteisėtai aneksuoti Ukrainos žemes ir paragino tarptautinę bendruomenę nepripažinti jokių Rusijos paskelbtų sienų pakeitimų.

Kovos tose teritorijose tebesitęsia, Ukrainai vykdant birželį pradėtą kontrpuolimą beveik 1 tūkst. km fronte.

Po kelių savaičių įtemptų kovų Kyjivas tikisi, kad šią savaitę atkovojęs Robotynės kaimą Zaporižios regione pasieks didelį proveržį.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode