Marcinkevičius




 

Britų dainininkas popmuzikos žvaigždė George'as Michaelas (Džordžas Maiklas), išgarsėjęs su grupe „Wham!“ ir per savo karjerą pardavęs daugiau kaip 100 mln. albumų, mirė, būdamas 53-ejų, pranešė jo leidėjas sekmadienį.

„Be galo liūdėdami patvirtiname, kad mūsų mylimas sūnus, brolis ir draugas George'as ramiai užgeso savo namuose per Kalėdas“, – sakoma jo leidėjo pranešime.

„Artimieji prašo gerbti jų privatumą šiuo sunkiu ir jautriu metu. Kol kas daugiau nebus jokių komentarų“, – pažymi leidėjas.

Išgarsėjo G.Michaelas staiga pačioje savo dainininko karjeros pradžioje kaip paauglių stabas tokiais hitais kaip „Wake Me Up Before You Go-Go“, „Young Guns (Go For It)“ ir „Freedom.“

Tapęs solistu jis išaugo į rimtesnį dainininką ir dainų autorių, išgirtas kritikų dėl savo plataus vokalinio intervalo.

Stebėtinai dailios išvaizdos, pasižymintis laisva scenine maniera, G.Michaelas devintajame dešimtmetyje kartu su mokyklos draugu Andrew Ridgeley (Endriumi Ridžliu) subūrė paauglių grupę WHAM! Padedant MTV, šis linksmas duetas lengvai kirto Atlantą ir išpopuliarėjo Jungtinėse Valstijose.

2017 metais G.Michaelas ketino išleisti dokumentinę juostą po kelerių metų atsiskyrėlio gyvenimo, pažymėto virtine keistų, su narkotikais susijusių incidentų.

Garsiausi jo kūriniai ko gero yra šie: „Club Tropicana“, „Last Christmas“, „Careless Whisper“ ir „Faith“.

„2016 – dar vieno talentingos sielos netektis. Reiškiame visą savo meilę ir užuojautą George'o Michaelo šeimai“, parašė tviteryje „Wham!“ laikais gyvavusi gupė „Duran Duran“.

„Neįtikėtina, George'as Michaelas mirė 53-ejų. Ilsėkis ramybėje. Tie siaubingi metai tęsiasi ir tęsiasi. Kaip liūdna, retas talentas“, – pasakė buvęs BBC „Radio One“ diskžokėjus Tony Blackburnas (Tonis Blekbernas).

2016-aisiai mirė keli garsūs britų muzikai: tarp jų ir Davidas Bowie (Deividas Bovi), išėjęs sausį, ir „Status Quo“ gitaristas Rich Parfittas (Ričas Parfitas), miręs šeštadienį Ispanijos ligoninėje.

Maiklas gimė 1963 metais Kipro graiko ir anglės porai Londono šiaurėje – tada jis buvo Georgas Kiriakas Panajotu (Georgios Kyriacos Panayiotou).

Mokykloje susipažino su savo bendraamžiu A.Ridgeley ir 1981 metais abu įkūrė grupę „Wham!“.

Apie jo mirties priežastį nepranešama. G.Michaelas yra sunkiai sirgęs plaučių uždegimu 2011 metų lapkritį. Anuomet, pasak gydytojų, būdamas 48-erių į ligoninę jis pateko dėl įsisenėjusios sunkios pneumokokinės infekcijos.

2010-ųjų rugsėjį teismas jam skyrė aštuonių savaičių laisvės atėmimo bausmę, kai šis liepos mėnesį prisirūkęs marihuanos automobiliu rėžėsi į parduotuvę Londone.

2007 metais dainininkui buvo uždrausta dvejus metus sėsti prie vairo ir skirta 100 valandų viešųjų darbų, kai jis prisipažino, jog vairavo automobilį apsvaigęs nuo narkotikų.

Londonas, gruodžio 26 d. (AFP-AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode