Sprogimas

Policijos mokyklos pedagogui suteiktas leitenanto laipsnis

Liepos 22 d. aikštėje prie Krašto apsaugos ministerijos karininko priesaiką davė jau antroji po atnaujinimo Jaunesniųjų karininkų vadų mokymų (JKVM) dalyvių laida – 60 absolventų. Tarp jų šiais metais buvo ir Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) Mokymo organizavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Tomas Lukošius, kuriam kaip ir kitiems sėkmingai trejus metus trukusį kursą baigusiems klausytojams krašto apsaugos viceministras Antanas Valys suteikė atsargos jaunesniojo karininko (leitenanto) laipsnį.

Mokymuose dalyvavę Lietuvos aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, pagal tarpukario Lietuvos tradicijas vadinami kariūnais aspirantais, papildė Lietuvos rezervo karininkų gretas ir įgijo rezervo būrio vado kvalifikaciją.

Pagal Lietuvos kariuomenėje gyvuojančią tradiciją buvo apdovanoti geriausiai kursą baigę kariai. T. Lukošiui, kuris Klaipėdoje – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotajame pėstininkų batalione baigė pėstininkų būrio vado programą, atminimo dovaną (durklą) įteikė Lietuvos karo akademijos viršininkas plk. Raimundas Matulis.

Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko ir ministerijos vadovybės vardu viceministras A. Valys sveikino absolventus ir kreipėsi į juos kaip į lyderius.

„Tai taps reikšminga sąlyga tam, kad pelnytumėte visišką karių pasitikėjimą ir pasirengimą eiti paskui jus į pavojingus žygius ar net akistatą su priešu. Lietuvai reikia jūsų – jaunų ir atsakingai mąstančių, pilietiškų ir patriotiškų karininkų. Nuo jūsų įgytos patirties ir ryžto priklausys mūsų valstybės saugumas, mūsų piliečių laisvė ir nepriklausomybė. Sėkmės jums!“, - kalbėjo A. Valys.

Pasibaigus ceremonijai turėdami progą pabendrauti su absolventais ir gausiai susirinkusiu jų artimųjų būriu plk. Raimundas Matulis ir kitų krašto apsaugos sistemos dalinių vadai džiaugėsi studentų sprendimu ir pasiryžimu ginti savo valstybę.

„Bet kada gali iškilti grėsmė, kada prireiks ginti ne tik savo šeimą, artimuosius, bet ir visą šalį. Jūs jau žinote, ką kiekvienam kariui reikia mokėti, todėl svariai prisidėsite prie Lietuvos ginkluotosios gynybos. Taip stiprėja mūsų kariuomenė, o kartu ir visa visuomenė“, – sakė pulkininkas ir linkėjo absolventams nesustoti – įgytas žinias panaudoti ateityje.

JKVM buvo atnaujinti 2012 m., siekiant stiprinti šalies gynybinius pajėgumus – rengti karininkus (būrių vadus), ugdyti Lietuvos Respublikos piliečius, pasirengusius atlikti konstitucinę pareigą – ginklu ginti savo valstybę.

JKVM metu klausytojai kas antrą savaitgalį dalyvauja paskaitose ir praktiniuose užsiėmimuose, kurių metu įgyja ryšių, topografijos, taktikos, medicinos ir kitų bazinių karybos žinių. Kursų metu taip pat ugdomos klausytojų lyderystės savybės, gebėjimas dirbti komandoje. Jie pasirengė ne tik darniai veikti kariniame vienete, bet ir jam vadovauti. Kiekvienų mokslo metų pabaigoje dviejų savaičių trukmės lauko stovykloje dalyviai praktiškai taikydavo per mokymus įgytas žinias. Galutinis kursų vertinimas susideda iš dviejų savaičių trukmės lauko taktikos pratybų, kurių metu vertinami praktiniai dalyvių kariniai bei vadovavimo įgūdžiai ir kvalifikacinio egzamino, kurio metu įvertinami būsimojo būrio vado įsakymų rengimo ir jų tinkamo įforminimo gebėjimai.

Lietuvos policijos mokyklos informacija

Cituojant pranešimą, prašome nurodyti informacijos šaltinį

_________________________________________________________________________________

Skelbiant pranešimą, nepažeisti nekaltumo prezumpcijos principo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode