Parama dėkojame




Sprogimas

Į Pasaulines jaunimo dienas – dviračiu

 

Didžioji dauguma jaunuolių į Pasaulines jaunimo dienas Krokuvoje atvyks autobusais ar traukiniais, kiti privačiu transportu, keliaujantieji iš toliau – lėktuvu. Bet dar kiti pasirenka alternatyvius keliavimo būdus. Štai, prancūzų katalikų dienraštis „La Croix“ rašo apie tris jaunus vaikinus dviratininkus, kurie išvyko iš Paryžiaus jau liepos 4 dieną ir, stabtelėdami įvairiose vietose, svarbiuose piligriminiuose centruose, liepos 26-ąją planuoja atsirasti Krokuvoje. Dienraščiui jie pasakojo, kad vidutiniškai per dieną numina apie 110 kilometrų. Tikėjosi daugiau, tačiau neretai juos pristabdo lietus. Miega palapinėje, kuriai leidimą statyti savo žemėje žmonės, sutikti pakeliui, mielai suteikia.

Į Krokuvą keliauja septyniolikos dviratininkų – piligrimų grupė iš Troyes vyskupijos, taip pat iš Paryžiaus regiono, sudaryta iš vaikinų ir merginų. Kadangi jų skaičius gerokai didesnis, jie kelionės programą parengė anksčiau ir apsistoja parapijose, dalyvauja jų renginiuose, ją lydi transportas.

„La Croix“ pamini dar bet dvi dviratininkų grupes, kurios išvyko į Lenkiją iš Paryžiaus regiono. Jų kasdienius įspūdžius, pravažiuoto kelio vaizdus galima pamatyti „Facebook“ paskyrose.

Dar viena aštuonių dviratininkų grupė į kelią leidosi iš Besancono vyskupijos, arti sienos su Vokietija. Nors ir ne visą kelią, tačiau keletą šimtų kilometrų su jais numynė Besancono arkivyskupas Jean-Luc Bouilleret. (Vatikano radijas) 

Nuotraukoje: Krokuva - RV

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode