Parama dėkojame




Sprogimas

Prezidento A. Smetonos gimtinėje atidengtas stogastulpis

Minint Pasaulio lietuvių vienybės dieną Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė kartu su Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininke Dalia Henke atidengė stogastulpį Užugiryje, Ukmergės rajone. Tai Pasaulio lietuvių bendruomenės dovana Prezidento Antano Smetonos gimtajam kraštui. Sveikindama visus susirinkusiuosius parlamento vadovė džiaugėsi tautiečių vienybe, peržengiančia kasdienybės rėmus. „Kartais mums, gyvenantiems čia, atrodo, kad jūs esate kažkur toli, kad mes gyvename savo reikalais, o jūs – savo. Bet iš tiesų taip nėra.

Kiekvienas gyvename bendromis mintimis ir kiekvienas galvojame apie savo gražią, nuostabią šalį – Lietuvą“, – kalbėjo parlamento vadovė.Baigdama sveikinimo kalbą, Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė linkėjo tautiečiams visame pasaulyje ir toliau išlaikyti bendrystę. „Būkime visada kartu. Net jeigu ir toli – tai širdyje visada kartu“, – sakė ji.Stogastulpio atidengimo ceremonijoje dalyvavo Pasaulio
  lietuvių bendruomenės vadovybė, kraštų lietuvių bendruomenių ir jaunimo sąjungų pirmininkai, užsienio šalių diplomatai, ambasadoriai, vietos valdžios atstovai ir bendruomenė.Pašventintas stogastulpis ženklina užsienyje gyvenančių lietuvių solidarumą su Tėvyne ir vienybę su tauta bei Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio minėjimų pradžią. Stogastulpio autorius – Kolumbijos lietuvių bendruomenės pirmininkas tautodailininkas Aleksas Eugenijus Kulvietis. Pasak parlamento vadovės, pagamintas iš ąžuolo – Lietuvių tautos vienybės ir tvirtybės simbolio – stogastulpis mums ir ateinančioms kartoms liudys apie svetur gyvenančių tautiečių solidarumą su tėvyne ir vienybę su tauta.

Neringa Mikėnaitė
Seimo Pirmininko patarėja
Lietuvos Respublikos Seimas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode