Parama dėkojame




Sprogimas

Pradėta pėsčiųjų viaduko per geležinkelį statyba

 

Penktadienį Mažeikiuose, Bažnyčios g. 1, aikštelėje prie geležinkelio, paskelbta viaduko per geležinkelį nuo Mindaugo g. iki Bažnyčios g. Mažeikių mieste statybos pradžia. Dalyvavo garbūs svečiai iš Susisiekimo ministerijos, AB „Lietuvos geležinkeliai“, projektuotojų ir rangovų atstovai, Mažeikių rajono savivaldybės vadovai ir specialistai bei kiti mažeikiškiai. Viaduko pamatuose paliktas mažeikiškių laiškas ateities kartoms.

Nueitas ilgas kelias

Savivaldybės meras Antanas Tenys, sveikindamas susirinkusiuosius, džiaugėsi naujojo viaduko statybos pradžia ir prisiminė kelią, nueitą nuo idėjos iki projekto įgyvendinimo: „Darbų pradžia prasidėjo seniai seniai, buvo daug kalbų, pasiūlymų, investicinių projektų, kurie buvo atmesti dėl daugelio priežasčių. 1970 m. buvo pastatytas pėsčiųjų tiltas, o kai jis pasidarė avarinės būklės, ilgai buvo mąstoma, iš kokių lėšų jį nugriauti. 2003 m. jis buvo išardytas ir gyventojai, kurie turėjo kasdien įveikti geležinkelį, susidūrė tikrai su didelėmis problemomis. Esame dėkingi geležinkelininkams, kurie leido naudotis tarnybiniu praėjimu. Skaudžios tos žūtys, kurios įvykdavo kiekvienais metais, tikiu, kad nauja statyba pagerins susisiekimą ir padės išvengti aukų. Projektuotojai darė viską, kad tas statinys būtų patogus naudotis, įdiegtos naujausios technologijos, o statybininkai, manau, darbus atliks taip gerai, kad mažeikiškiai niekada jų nepeiks.“

Davė rezultatą

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pasidžiaugė, kad mažeikiškiai yra pirmieji pradėję įgyvendinti tokio pobūdžio projektą: „Ankstyva pradžia davė gerą rezultatą. Jūs judėjote, ir jūsų judesys sumažino Savivaldybės kaštus iki minimumo. Linkiu, kad rangovas darbus pabaigtų dar šiemet, nors sutartyje numatyta iki kitų metų kovo. Manau, kad tai reikalinga žmonėms. Norėčiau, kad tuos darbus baigtų kokybiškai.Viadukas, kuris bus vienas iš moderniausių, nes tokių Lietuvoje dar nėra, bus labai patogus. Šis statinys turės poveikį ne tik transporto judėjimui, bet ir ryšiams, nes susies vieną miesto dalį su kita.“     

Linkėjo gražių projektų    

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus Egidijaus Skrodenio, smagu atvykti į Mažeikius ir matyti, kad savivaldybė tvarkosi, puošiasi, vis gražėja: „Šis projektas, manau, geras pavyzdys, kaip turi būti spredžaimos problemos, kad reikia baigti jas spręsti tik popieriuose, o imtis realių veiksmų ir projektą įgyvendinti. Čia pirmas vaisius, kuris baigia sunokti, kitas vaisius – viadukas Algirdo gatvėje, kurio statyba prasidės kitais metais, ir miestas nebebus padalintas į dvi dalis, jas sujungs ne tik pėsčiųjų, bet ir transporto keliai. Svarbiausia yra požiūris ir žmonių iniciatyva, kuri verčia imtis realių veiksmų. Sutvirtino ryšius ne tik tarp miesto dalių, bet ir tarp įvairių institucijų. Tikiuosi, su tokiu požiūriu bus galima įgyvendinti dar daug gražių projektų.“

      Seimo narys Kęstutis Bartkevičius tikino sulaukęs nemažai mažeikiškių skundų dėl geležinkelio ir džiaugėsi, kad greitai miesto gyventojai ir svečiai galės saugiai, greitai, patogiai pėsčiomis ar dviračiais judėti iš vienos miesto dalies į kitą. Žmonės su negalia, vežantys vaikus vaikiškais vežimėliais ar dviratininkai iki dengtos tilto perėjimo dalies galės keltis su puikiai įrengtais liftais.

Išsprendė problemą  

  AB „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Infrastruktūros direkcijos direktorius Andrius Montrimas tikino, jog saugus geležinkelio perėjimas yra tikras galvos skausmas, o šio viaduko statyba išspręs Mažeikiuose šią problemą ir bus išvengta nelaimių, o gyventojai saugiai galės pasiekti kitą miesto dalį.

      UAB „Kelprojektas“ inžinerinių statinių projektavimo direktorius Gintaras Bajoras tikino, jog pėsčiųjų viadukas iš tikrųjų bus patikimas, tvirtas ir ilgaamžis.

    

  Projekto rangovo – UAB „Hidrostatyba“ – generalinis direktorius Algirdas Žukauskas išsakė viltį, kad statinys tarnaus ilgai ir bus tiltas ne tik tarp miesto, bet ir sujungs žmones, tiltas taps jungtimi tarp senamiesčio ir mikrorajono bendruomenių, simboliniu rankos paspaudimu.

Paliko laišką

R. Sinkevičius, A. Tenys ir A. Žukauskas įleido į viaduko pamatų duobę kapsulę su laišku ateities kartoms ir kartu su K.Bartkevičiumi bei miesto seniūnu Šarūnu Armonu ir Savivaldybės administracijos Vietinio ūkio skyriaus vedėju Alfonsu Žiulpa ją užmūrijo.

 

 

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode