Sprogimas

Telšių rajone aptiktas įspūdingo dydžio riedulys

Į Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Telšių rajono agentūrą kreipėsi Tryškių miestelio gyventojas ir pranešė, kad tvarkydamas senos sodybos teritoriją atkasė didžiulį riedulį. Nepilnai atkasto akmens ilgis pirminiais duomenimis sieką 6 su puse metro, plotis 3 metrai 60 centimetrų, o aukštis 2 metrus 60 centimetrų.

Telšių rajono, Tryškių miestelio gyventojas V.U. tvarkydamas sklypą matė, kad šalia seno namo kyšo akmuo. Norėdamas išlyginti sklypą, vyras ėmė akmenį atkasinėti, tikėdamasis jį patraukti. Jo nuostabai, kasant akmuo vis didėjo ir didėjo. Po kelių dienų, kuomet riedulys pasiekė išties įspūdingą dydį, vyras nutarė apie tai informuoti aplinkosaugininkus ir kreipėsi į (ŠRAAD) Telšių rajono agentūrą. Atvykę aplinkosaugininkai akmenį išmatavo rulete. Jo ilgis 6,50 m, plotis 3,60 m, o aukštis apie 2,60m. Duomenis nėra visiškai tikslūs, mat akmuo dar nėra visai atkastas ir matavimai buvo atlikti tik preliminarūs.

Įspūdingo dydžio akmuo vargu ar papildys Lietuvos didžiųjų riedulių sąrašą, kurio antroje vietoje yra žymusis „Puntukas“, tačiau Tryškių miestelio ir net rajono įžymybe bei puošmena tapti tikrai pretenduoja. Sodybos šeimininkas nežino ar džiaugtis tokiu radiniu ar ne. Kad riedulys didelis tai džiugina, bet kaip jį išjudinti?

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode