Parama dėkojame




Sprogimas

Prezidentė priėmė Indonezijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Ketvirtadienis, liepos 14 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Indonezijos ambasadoriaus Muhammado Ibnu Saido skiriamuosius raštus.
Susitikime aptarti stiprėjantys Lietuvos ir Indonezijos dvišaliai santykiai, ekonominių reformų ir kovos su korupcija svarba, Indonezijos ir Europos Sąjungos ryšiai. Pasak Prezidentės, Lietuva remia Indoneziją derybose su ES dėl Laisvosios prekybos susitarimo, kuris būtų naudingas prekybai ir sukurtų daugiau verslo galimybių.
Potencialios Lietuvos ir Indonezijos ekonominio bendradarbiavimo sritys yra saulės energijos, žemės ūkio ir inovacijų sektoriai.


Pasak Prezidentės, Lietuva vertina Indonezijos 2015 m. įsigaliojusį sprendimą, po kurio Lietuvos piliečiams nebereikia vizos vykstant į šią šalį turistiniais tikslais ne ilgiau nei 30 dienų.
Lietuvos ir Indonezijos diplomatiniai santykiai užmegzti 1993 m. liepos 15 dieną.
1955 m. gimęs ambasadorius yra vedęs, turi sūnų. Muhammadas Ibnu Saidas karjerą diplomatinėje tarnyboje pradėjo 1988 metais. Ambasadorius reziduoja Danijoje. Prieš atvykdamas į Kopenhagą, ėjo Užsienio reikalų ministerijos generalinio inspektoriaus pareigas.

Dovilė  Dildaitė
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode