Parama dėkojame




Sprogimas

Inovacijos lydimos dešimtmečių patirties: Telecentras mini veiklos 90 – ąsias metines

Šį savaitgalį Lietuva minėjo 90 metų radijo transliacijų sukaktį šalyje. 1926 m. birželio 12 dieną Kaune nuskambėjus pirmiesiems radijo garsams prasidėjo seniausios Lietuvos telekomunikacijų bendrovės AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) veikla ir šalies telekomunikacijų sektoriaus pradžia. Bendrovė buvo viena pirmųjų Lietuvai pasiūliusi išskirtines technologines naujienas: prieš 90 metų siuntė pirmąją radijo programą, prieš beveik 60 metų – pirmąją televizijos laidą, 2001 metais viena iš pirmųjų pradėjo teikti interneto paslaugas belaidėmis WiFi technologijomis, 2006 metais antroji Europoje panaudojo tuo metu naują TV glaudinimo standartą, o 2009 m. pirmoji Centrinėje Europoje pasiūlė internetą pagrįstą ketvirtos kartos (4G) mobiliojo ryšio technologija.
Pasak Telecentro generalinio direktoriaus Remigijaus Šerio, sparčiai besivystančios technologijos, stipri konkurencija rinkoje verčia įmones tobulėti ir ieškoti vis naujesnių bei efektyvesnių sprendimų siekiant patenkinti augančius klientų poreikius. „Pastarieji dešimtmečiai telekomunikacijų sektoriuje buvo itin aktyvūs: keitėsi technologijos, sparčiai augo vartotojų lūkesčiai teikiamoms paslaugoms bei produktams. Ir jeigu anksčiau technologinis progresas buvo skaičiuojamas dešimtmečiais, tai dabar – metais. Greitaveika, ryšio kokybė, duomenų kiekis – tai tie kriterijai, kurie šiuo metu aktualūs telekomunikacijų sektoriaus klientams. Šiandien vartotojai parsisiunčia daugiau nei 100 GB interneto duomenų per mėnesį, radijas ir televizija taip pat išlaiko savo populiarumą ir vystosi toliau. Natūralu, kad klientų poreikiai skatina įmones toliau veikti aktyviai ir nuolatos tobulėti“, - pažymi R. Šeris, Telecentro generalinis direktorius.
Tyrimų bendrovės TNS duomenimis, radijo kasdien klausosi 71 proc. Lietuvos gyventojų (12-74 m.), o televiziją kasdien stebi – 95 proc. gyventojų. Šiuo metu šalyje veikia 309 radijo stotys Lietuvoje, iš jų net 204 – ios yra Telecentro objektuose. Telecentras taip pat valdo sudėtingą infrastruktūrą skirtą antžeminės televizijos tinklams diegti ir eksploatuoti. Iš penkių skaitmeninės antžeminės televizijos tinklų Lietuvoje trys priklauso Telecentrui. Naujausias bendrovės įdiegtas skaitmeninės antžeminės aukštos raiškos (HD) televizijos tinklas startavo š. m. birželio 3 dieną ir yra skirtas nacionaliniam transliuotojui LRT. Duomenų perdavimo ir interneto srityje Telecentras teikia neribotų duomenų ir interneto paslaugą belaidėmis WiFi ir 4G LTE technologijomis. Dar šiais metais bendrovė planuoja įdiegti per 450 naujos kartos 4G LTE mobiliojo ryšio bazinių stočių ir iki metų pabaigos turėti 1100 4G bazinių stočių.
Įmonės 90 metų patirtis ir veikla telekomunikacijų sektoriuje įrodė, kad ir Lietuvos kapitalo įmonė – Telecentras gali sėkmingai konkuruoti su užsienio kapitalo bendrovėmis bei skatinti konkurenciją šalies telekomunikacijų rinkoje. „Galime didžiuotis, kad nepaisant sparčių globalizacijos procesų, rinką augina ir tobulina vietiniai telekomunikacijų sektoriaus žaidėjai. Sąžininga konkurencija nulemia inovacijų diegimą šalyje bei geresnį vartotojų poreikių patenkinimą. Iš stiprėjančios konkurencinės kovos labiausiai laimi vartotojai, turintys plačias galimybes įvertinti gaunamas paslaugas ir jų kokybės bei kainos santykį. Džiaugiamės, kad pastaroji aplinkybė leidžia klientams iš naujo atrasti mūsų bendrovę“, - pažymi R. Šeris.
Apie AB Lietuvos radijo ir televizijos centrą
AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) yra Valstybės valdoma akcinė bendrovė, teikianti radijo ir televizijos programų siuntimo, TV reportažų perdavimo, duomenų perdavimo, interneto ir telefonijos paslaugas visoje Lietuvoje. Aukštą Telecentro paslaugų kokybę užtikrina kompetentingi specialistai, pažangiausios ryšio technologijos ir įsiklausymas į klientų poreikius.
 

Vaida Burvienė
Komunikacijos vadovė
AB Lietuvos radijo ir televizijos centras

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode