Sprogimas

Jau aštuntą kartą vyko Knygų mugė po atviru dangumi

Birželio 9 d. nuo 10 val. ryto iki 19 val. vakaro Šiauliuose, Vilniaus g. pėsčiųjų bulvare, prie P. Višinskio paminklo, jau aštuntąjį kartą, šurmuliavo Knygų mugė po atviru dangumi. Mugės organizatorė Šiaulių miesto savivaldybės viešoji biblioteka. Tai renginys, įtrauktas į Šiaulių miesto savivaldybės inicijuotą „Bulvaro vasaros mozaika“ renginių programą. Šventės metu buvo galima įsigyti įvairių knygų, pasiklausyti koncerto bei sudalyvauti linksmoje programoje.

Šiemet Knygų mugėje, kaip ir prieš metus, dalyvavo 21 leidykla. Preivius bei šventės dalyvius džiugino nuotaikingas Šiaulių pučiamųjų orkestro koncertas „Bulvaro dūdos“. Taip pat vyko Šiaulių miesto literatų susivienijimo poezijos popietė, kurioje dalyvavo J. Kulnys, R. Rutkauskas, V. Gasparavičius, G. Jankauskytė, B. Padvarietienė, A. Bražaitė, B. Kriščiūnaitė ir D. Augutienė.

Kadangi birželio 9 diena švenčiama ir kaip Ančiuko Donaldo diena, nuo 16 val. iki 18 val. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos palapinėje vyko teminiai užsiėmimai. Stebuklingų teptukų dėka kiekvienas į bibliotekos palapinę užsukęs vaikas buvo papuoštas nepaprastai linksmais piešinukais, o Ančiukas Donaldas ir draugai, kartu su bibliotekoje įsikūrusiu Komiksų centru, kvietė į nepakartojamą nuotykį sprendžiant užuominas ir galvosūkius „Komiksų lobio paieška“.

Mugės dalyviai ir lankytojai džiaugėsi jau gražia tradicija tapusiu renginiu ir įrodė, jog knygos ir skaitymas yra pati geriausia pramoga bei poilsio forma.

Agnė Kemzūraitė, Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos specialistė kultūrinei-edukacinei veiklai

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode