Parama dėkojame




Renginių turas po Lietuvą „Istoriją kuria žmonės, parodykime asmenybes Lietuvai!“

2015–2016 m. minime 25-ąsias Lietuvos nepriklausomybės metines. Per šį laikotarpį pasiekėme tikrai daug: vieningai atlaikę iš pirmo žvilgsnio daug didesnio ir stipresnio agresoriaus spaudimą, sukūrėme laisvą, stabilią ir demokratišką valstybę, kurią Vakarų pasaulis mielai priėmė į savo gretas.

Lietuvos pasiekimai – tai jos žmonių pasiekimai. Deja, per dažnai darbščiausios ir iškiliausios asmenybės lieka visuomenės dėmesio pakraštyje, dažniau matome nusikaltimų, nelaimių ir problemų suvestines. VšĮ Leidybos idėjų centro misija yra šią situaciją pakeisti.

Lietuvos nepriklausomybės 25-ųjų metinių proga išleidome ir pristatome šiuos išskirtinius leidinius: „Asmenybės. 1990–2015 m. Lietuvos pasiekimai“. Leidykla Lietuvos Respublikos 25-mečio sukakčiai pažymėti išleido solidžią, išliekamąją vertę turinčią dvitomę knygą „Asmenybės. 1990–2015 metų Lietuvos pasiekimai“, kurioje aprašytas visas 1990 m. atgautos Nepriklausomybės laikotarpis ir surinkta apie 2300 iškiliausių šio meto Lietuvos asmenybių biografijų (2016 m. išleista šios knygos angliškoji versija – knyga „Lithuania. 25 Years of Independence“). Per žymių žmonių biografijas, respublikos ekonominę-politinę sandarą – savivaldybes, valstybės valdymo institucijas, mokslo, meno centrus, įvairias organizacijas ir pan. atsispindi Lietuvos nueitas kelias. Mokslininkai, Vyriausybės kabinetų nariai, žurnalistai, istorikai apžvelgia svarbius atgijusios šalies pažangos įvykius, reformas, kultūros, verslo ir kitų sričių raidą, įnašą į Europos Bendriją.

„Kas bus kas. Lietuvos ateitis“. Tai pirmoji Lietuvoje tokio pobūdžio knyga, kurioje 569 talentingiausi jaunuoliai autobiografinėse apybraižose pasakoja apie savo pasiekimus, laimėjimus ir kelią jų link. Knygoje taip pat pristatomos svarbiausios mokinių organizacijos, kolektyvai, konkursai, o pabaigoje pateikiama visų Lietuvos gimnazijų garbės lenta – joje pristatomi patys geriausi gimnazijų mokiniai.

„Lietuvos medicina. Pažanga ir pasiekimai“. Tai knyga, reprezentuojanti Lietuvos medicinos laimėjimus ir pagarbiai pristatanti žymiausius, labiausiai nusipelniusius ir toli už šalies ribų garsius dabarties Lietuvos medicinos elito atstovus – 350 dabarties Lietuvos habilituotų daktarų ir medicinos profesorių, habilituotų daktarų ir profesorių emeritų. Leidinyje pateikiama kiekvieno mediko biografinė apybraiža, biografijos duomenys ir fotografijos, knygos gale – medicinos svarbiausių įmonių raida ir pasiekimai.

Tarp asmenybių, patekusių į mūsų leidinius, rasite: Lietuvos mokslininkus, išradėjus, gydytojus, dėstytojus ir mokytojus, dvasininkus, kasdieniu savo darbu kuriančius Lietuvos ateitį, valstybės kūrėjus, teisininkus, politikus, pareigūnus, merus, kurių darbai ir sprendimai žymiai prisidėjo statant Lietuvos gerovės pamatus, lietuvių išeivijos atstovus, labiausiai prisidėjusius atkuriant ir stiprinant Lietuvos valstybę, verslininkus, kurie, pradėję nuo nulio, išplėtojo stiprias įmones, kuriančias visame pasaulyje vertinamą produkciją, įdarbina šimtus specialistų ir mokėdami mokesčius pildo valstybės biudžetą,

menininkus, kurių kūryba žavimasi ne tik šalyje, bet ir visame pasaulyje, moksleivius, kurie, dar būdami tokie jauni, pasiekimais jau garsina savo mokyklų, krašto ir Lietuvos vardą, ir daugybę kitų savo darbui atsidavusių įvairių sričių profesionalų, kurių darbų rezultatais galime didžiuotis ir mėgautis visi.

Visi jie – asmenybės, kuriančios istoriją. VšĮ Leidybos idėjų centras organizuoja susitikimus su šiomis asmenybėmis ir unikalių apžvalgų autoriais visoje Lietuvoje. Susitikimų metu kiekvieno regiono žmonės turi progą išgirsti savo krašto asmenybių istorijas, susipažinti su jų keliu į sėkmę ir dalyvauti gyvose diskusijose, kuriose gali gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode